100 de hoteluri de pe Litoral vor fi deschise pe 1 mai. Cât costă sejurul pentru trei nopți

familie-pe-plaja-.jpg

Peste 100 de hoteluri de pe Litoral se deschid pe 1 mai și își așteaptă turiștii
Peste 100 de hoteluri de pe Litoral se deschid pe 1 mai și își așteaptă turiștii

Unitățile de cazare din stațiunile de la Marea Neagră se pregătesc pentru deschiderea oficială a sezonului estival pe 1 mai, care coincide cu Paștele. Peste 100 de hoteluri așteaptă să primescă primii turiști și vor funcționat la o capacitate de cazare de 70%, mesele se vor servi pe terase și se vor purta măști. Iată cât costă sejurul pentru trei nopți!

“În această perioadă, atât hotelierii, cât și proprietarii de terase și magazine de pe litoral lucrează intens și se pregătesc de deschidere: spațiile verzi sunt amenajate, se fac lucrări de cosmetizare, curățenie și igienizare. E un entuziasm general și toată lumea așteaptă cu bucurie și nerăbdare primii turiști din sezon cu atât mai mult cu cât anul trecut litoralul a fost închis pe perioada sărbătorilor de Paște și 1 Mai”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

100 de hoteluri de pe Litoral vor fi deschise pe 1 mai, dar cu restricții

Ca noutate față de sezonul 2020, pentru aceste sărbători este deja instituită măsura care prevede limitarea cazărilor la 70% din capacitatea hotelurilor.

Pentru servirea meselor, hotelierii vor deschide terasele și vor pregăti încălzitoare pentru confortul turiștilor.

Majoritatea hotelurilor sau restaurantelor de pe litoral dețin terase spațioase. În plus, se vor deschide si unitățile de alimentație publică ce nu aparțin de hoteluri, astfel încât turiștii să aibă mai multe opțiuni. “Restricțiile sunt cele cu care ne-am obișnuit deja în viața de zi cu zi și care sunt valabile în toată țara. Ceea ce sperăm este ca autoritățile să elimine obligativitatea purtării măștii pe plajă, așa cum s-a întâmplat și vara trecută, mai ales că studiile arată că transmiterea virusului în aer liber este mult încetinită. Așteptăm adoptarea acestei măsuri cât mai repede, astfel încât toți românii care petrec vacanța pe litoral să se bucure de clipe de relaxare de care toți avem atât de mare nevoie”, adaugă Ionuț Nedea.

Oferte pentru Paște incluse în pachet de hotelieri

Întrucât Paștele și 1 Mai coincid anul acesta, numeroși hotelieri au venit în întâmpinarea românilor care vor să petreacă sărbătorile pascale la mare cu pachete care includ, pe lângă cazare, mesele complete servite sub formă de bufet suedez, cina în Seara de Înviere, prânz festiv, diverse activități pentru copii, spectacole cu muzică live, sesiuni de masaj.

De exemplu, un hotel de 4 stele din Mamaia propune un pachet de Paște care include surprize dulci pentru copii, acces la Delfinariu și Microrezervație, primirea oaspeților în noaptea de Înviere cu cozonac, pască și ouă roșii, dejun pascal tradițional.

Un alt hotel de 3 stele din Venus oferă, pe lângă cazare și mese, transport gratuit către Vama Veche. O unitate de cazare de 3 stele din Neptun le oferă turiștilor transport în noaptea de Înviere la biserică.

Pentru cei care nu vor să achiziționeze pachete turistice cu servicii complete incluse, există numeroase hoteluri care oferă doar cazare și, opțional, mese.

Cât costă sejurul pentru trei nopți pe Litoral, de Paște

În ceea ce privește prețurile, un sejur de 3 nopți de cazare pentru două persoane, fără mic dejun, costă de la 345 de lei la un hotel de 2 stele din Mamaia.

La 3 stele în aceeași stațiune și în aceleași condiții, costul se ridică la 627 de lei. În sudul litoralului, tarifele pornesc de la 258 de lei pentru 3 nopți de cazare în hoteluri de 2 și 3 nopți din Eforie Nord.

Cei care optează pentru pachete complexe (toate mesele și alte servicii) trebuie să achite pentru un sejur de 3 nopți la 3 stele în Mamaia de la 915 lei, iar la 4 stele de la 1.008 lei.

În sudul litoralului, la 3 stele, cu pensiune completă și tratament, un sejur de 3 nopți costă 1.338 lei pentru două persoane, iar un sejur cu all inclusive costă aproape 1.800 lei.

Până în prezent, câteva sute de turiști au rezervat deja sejurul la mare prin intermediul agenției Litoralulromanesc.ro, dar turoperatorul se așteaptă ca vânzările să crească cu aproximativ o săptămână înainte de sărbători, când românii încep cu adevărat să-și facă planuri pentru minivacanță.

 

Loading...