Ministrul Justiției a anunțat audit extern la DNA, Parchetul General și DIICOT

Ultima actualizare:

    Ministrul a anunțat verificări în instituții cheie
Ministrul a anunțat verificări în instituții cheie

Ministrul Justiţiei a dat exemple de arii din activitatea celor trei parchete care vor fi verificate, făcând trimitere la timpul de soluţionare a unui dosar, numărul de inculpaţi, de arestaţi, de achitări şi de condamnări la CEDO.

”Urmăresc o radiografie exactă a activității desfășurate. O evaluare nu s-a mai făcut de 10 ani”, a declarat în această dimineață ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Oficialul a continuat explicațiile:

"Eu am făcut acea evaluare, pe care articolul 132 din Constituţie mi-o permitea, că si eu consideram că e un derapaj, dar nu am uitat că legea 303 permite evaluarea procurorilor pe fond şi voi dispune un audit extern care să verifice nu DNA şi Parchetul General, ci şi DIICOT, pentru că procurorii din România, cei 2 650 procurori, funcţionează în structurile de bază. Atunci ar fi nedrept să te duci la unii şi să-i ocoleşti pe alţii. Într-un timp pe care nu l-am stabilit voi dispune un autit extern la DNA, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi DIICOT. (..) Evaluarea care îi revine în competenţă ministrului Justiţiei nu a fost una superficială ci de raportare a Ministerului Public la limitele competenţelor constituţionale. O evaluare corectă presupune ambele proceduri, de raportare la Constituţie si de evaluare a managementului"”,

Ministrul Justiţiei a mai spus că auditul va stabili, între altele, numărul de dosare pe care le are fiecare procuror, termenele de soluţionare, numărul de cazuri reclamate la CEDO, numărul de cetăţeni care au stat în închisoare pe nedrept.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net