Maria Obrenovici, amanta care îl striveşte pe marele Cuza

Ultima actualizare:

Căsnicia viitorului domnitor, veşnic hărţuit de datornici, s-a destrămat treptat într-un lung şir de suferinţe pentru soţie, relatează Historia.

Peripeţiile alegerilor, desemnarea ca domn al celor două principate, stabilirea la Bucureşti, călătoriile în străinătate ale doamnei Elena pentru tratament au constituit fondul general pentru care Alexandru a devenit o pradă deosebit de tentantă pentru femeile epocii.

Iar prima care a atacat cu inteligenţă şi poate "cu program" a fost frumoasa prinţesă din casa domnitoare a Serbiei, Maria Obrenovici. Începută timid, relaţia avea să devină una puternică, cu  multe date politice, specifice unei atari legaturi sentimentale. În orice caz, în privinţa lui Alexandru Cuza a fost vorba mai întâi de o atracţie fizică, de o aventură de o noapte transformată ulterior, treptat, într-o dragoste puternică, statornică şi înrobitoare.

Ar fi prea romantic, dar puţin credibil ca aceleaşi lucruri să se fi întâmplat şi cu Maria. Oricum însă, strânsele legături ale familiei sale cu Rusia lasă deschisă poarta speculaţiilor privind rolul său de "Mata Hari" pe lânga cercurile conducătoare din România, în frunte cu chiar domnitorul ţării. Şi totuşi, amanta i-a daruit principelui doi fii, pe care tatăl natural i-a înfiat şi i-a adus la Palat, dându-i în seama soţiei legitime. Relaţia dintre cei doi nu a avut nimic cu fidelitatea între cei doi parteneri; Maria a avut legături şi cu alţi bărbaţi, nascând chiar şi copii concepuţi cu aceştia.

Citeşte pe HISTORIA ce alte aventuri extraconjugale a mai avut Alexandru Ioan Cuza!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net