Zece ţări din UE, într-o situaţie „foarte îngrijorătoare” în privința epidemiei de COVID-19

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat vineri,12 noiembrie, că situaţia epidemiei de COVID-19 şi este considerată „foarte îngrijorătoare”' în zece ţări şi „îngrijorătoare”' în alte zece, toate din Uniunea Europeană.

„Situaţia epidemiologică din UE este caracterizată în prezent de o creştere rapidă şi semnificativă a numărului de cazuri şi de o rată a mortalităţii scăzută, dar în creştere lentă. Cazurile, spitalizările şi decesele sunt aşteptate să crească în următoarele două săptămâni”, rezumă agenţia UE cu sediul la Stockholm, în ultima sa evaluare a riscurilor.

Dintre cele 27 de state membre, Belgia, Polonia, Ţările de Jos, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria şi Slovenia se află într-o situaţie „foarte îngrijorătoare”.

Situația din România este „îngrijorătoare”

Ţările în situaţie „îngrijorătoare” sunt Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, România şi Slovacia.

Trei ţări se află în categoria „îngrijorare moderată" (Franţa, Portugalia, Cipru), în timp ce patru ţări se află în categoria "îngrijorare scăzută" (Italia, Spania, Suedia şi Malta).

Metoda utilizată de ECDC pentru categoriile de îngrijorare include nu numai valorile absolute (numărul de cazuri, spitalizări şi decese), ci şi evoluţia recentă a acestora, scrie Agerpres. 

Potrivit ultimelor sale proiecţii, se aşteaptă ca numărul de cazuri şi decese să crească cu aproximativ 50% în următoarele două săptămâni, ajungând la o rată săptămânală de 300 de cazuri noi şi 2,7 decese la 100.000 de locuitori.

Pentru celelalte trei ţări din afara UE monitorizate de agenţie (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein), situaţia este considerată „îngrijorătoare", informează Digi 24.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net