Virusul misterios din China ar fi făcut mai multe victime decât au anunțat autoritățile! Ce spun experții

Ultima actualizare:

    Virusurile coronariene pot provoca o serie de infecţii, de la o răceală la simptome asemănătoare SARS (sindrom respirator sever acut)Foto: pixabay
Virusurile coronariene pot provoca o serie de infecţii, de la o răceală la simptome asemănătoare SARS (sindrom respirator sever acut)Foto: pixabay

Este alertă în China, acolo unde a apărut un nou virus misterios. Numărul persoanelor deja infectate ar fi mult mai mare decât arată cifrele oficiale, susțin oamenii de știință. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că este de luat în calcul o epidemie mai vastă.

41 de cazuri ale noului virus u fost confirmate în laborator, însă experții din Marea Britanie estimează că cifra reală se apropie de 1.700, potrivit news.ro. Două persoane au murit în urma virusului, care a apărut în oraşul Wuhan în luna decembrie.

Cercetarea a fost realizată de Centrul MRC pentru analiză globală a bolilor infecţioase de la Imperial College London, care oferă consultanţă inclusiv Guvernului britanic şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Se pare că virusul a apărut deja și în alte țări.

Autorităţile din Singapore şi Hong Kong au monitorizat pasagerii veniţi cu avionul de la Wuhan, iar SUA au anunţat măsuri similare la aeroporturile din San Francisco, Los Angeles şi New York. Deşi focarul a fost localizat în Wuhan, au existat două cazuri în Thailanda şi unul în Japonia.

„Sunt mult mai îngrijorat acum decât eram acum o săptămână. Acest lucru mă îngrijorează. Pentru ca Wuhan să fi exportat trei cazuri de virus în alte ţări, asta presupune că ar trebui să fie mult mai multe cazuri decât s-au raportat”, a declarat profesorul Neil Ferguson.

Ce spun oficialii chinezi despre virusul misterios din Wuhan

Wuhan International Airport serveşte o populaţie de 19 milioane, dar doar 3.400 de persoane călătoresc zilnic în alte ţări. Oficialii chinezi susţin că nu au existat cazuri de propagare a virusului de la o persoană la altă. În schimb, virusul ar fi trecut bariera speciilor şi provine de la animale infectate la o piaţă de fructe de mare şi animale sălbatice din Wuhan. 

Vineri (17 ianuarie), bizara pneumonie virală apărută în centrul Chinei, al cărei virus face parte din familia SARS, a făcut o a doua victimă. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani, care a murit în Wuhan. Starea pacientului, care s-a îmbolnăvit pe 31 decembrie, s-a agravat cinci zile mai târziu, printr-o miocardită gravă (inflamarea mușchiului cardiac), o funcție renală anormală și multimple organe grav afectate. Potrivit ultimului bilanț oficial, cel puţin 41 de bolnavi au fost înregistraţi în China, dintre care cinci se află în stare gravă. 

Această pneumonie alimentează temeri cu privire la o reapariţie a unui virus de tip SARS (Sindromul Respirator Sever Acut), extrem de contagios, care a ucis 650 de persoane în China continentală şi la Hong Kong în perioada 2002-2003.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net