VIDEO Un autocar din România s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru. 18 români au murit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

18 persoane au decedat în Muntenegru, în urma unui accident de autocar, al bordul căruia se aflau 47 de români, între care şi un minor. Maşina, înmatriculată în România, efectua un circuit turistic de şase zile în Muntenegru şi Croaţia, organizat de agenţia Mareea Travel. Transportatorul este Gregory Tour. Autocarul plecase sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, au înnoptat în Belgrad, iar duminică dimineaţă şi-au continuat drumul.

UPDATE 9.30 Ministerul de Externe anunţă că una dintre cele şapte persoane grav rănite a decedat ceea ce ridică bilanţul accidentului din Muntenegru la 18 morţi. În prezent în spital se mai află 29 de răniţi din care şase sunt în stare gravă.

UPDATE 08:05 Ministerul de Externe a anunţat în această dimineaţă că numărul persoanelor decedate urma accidentului din Muntenegru a crescut la 18.

De asemenea, oficialii ministerului au anunţat că au fost deschise două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit. Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă, un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 021/4311259.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) monitorizează permanent evoluţia celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistenţă necesară. Totodată, personalul MAE aflat la faţa locului acordă asistenţă consulară victimelor accidentului şi pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite. Şi Consulul României la Tirana a plecat în Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, în acest caz.

UPDATE 02:15 În momentul în care s-a petrecut tragedia din Muntenegru, şoferul autocarului conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti" din Podgorica, Carmen Dorobeţ din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie a unui spital din capitala muntenegreană.

Ambasadorul României la Podgorica, Mihail Florovici le-a mulţumit localnicilor care au ajutat la salvarea turiştilor şi celor care au donat sânge pentru persoanele rănite.

Premierul Serbiei, Ivica Dacic, a oferit autorităţilor muntenegrene ajutorul ţării sale.

În autocarul operat de Gregory Tour se aflau 47 de persoane (inclusiv doi şoferi şi un ghid), cetăţeni români, printre care şi un minor.

Galerie de imagini de la locul accidentului, aici!

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

UPDATE 01:30 Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că 17 români au murit în accidentul de autocar din Muntenegru şi că opt dintre cele 30 de persoane rănite internate în spitalul din Podgorica se află la terapie intensivă.

El a mai spus că în această noapte va pleca în Muntenegru, împreună cu doi consuli de la secţia consulară a MAE, pentru a evalua situaţia şi a decide dacă sunt pacienţi care trebuie aduşi în România.

Arafat a precizat că este posibil, dacă se fac procedurile necesare, ca persoanele decedate să fie aduse în ţară cu aeronava cu care el va pleca în Munenegru în această noapte, menţionând însă că răniţii vor fi aduşi cu un alt zbor, dacă în urma evaluării situaţiei se va decide acest lucru.

Echipele medicale i-au transportat pe răniţi la spital. (Foto: rtcg.me)

simeon stalpnicul png

Un bilanţ precedent furnizat de televiziunea publică din Muntenegru RTCG, citând poliţia, era de 16 morţi şi 31 de răniţi.

O aeronavă militară pusă la dispoziţie de MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce cetăţenii români răniţi în accidentul în care un autocar românesc cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie, a declarat ministrul Mircea Duşa pentru Mediafax.

Ministrul Apărării a precizat că, dată fiind distanţa mare, aceasta este singura posibilitate de a aduce în ţară răniţii.

Mircea Duşa a spus că aeronava este pregătită ca, la solicitarea Celulei de criză, să efectueze zborul către Muntenegru.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 17:00, pe autostrada Podgorica-Kolasin, când autocarul s-a prăbuşit într-o prăpastie.

Autobuzul tocmai ieşise dintr-un tunel, când a rupt un gard şi s-a oprit într-o râpă, la aproximativ 30-40 de metri de şosea.

simeon stalpnicul png

Conform DIGI24, printre victime se află cel puţin 15 români.

Cu puţin înainte de ora 19:00, un elicopter a aterizat în apropierea satului Seoce. Poliţia a blocat drumul, pentru ca ambulanţa să poată ajunge la locul accidentului. Ministrul de Interne Rasko Konjevic a declarat că cel puţin 13 pasageri au fost ucişi, iar alţi 33 au fost răniţi.

„Se crede că alţi trei pasageri ar fi decedat, dar până acum nu am primit confirmarea oficială", a mai spus Konjevic.

Alţi nouă pasageri sunt grav răniţi. Până acum, 31 de adulţi şi un copil au fost internaţi în spital. Unul dintre copii a suferit răni uşoare, în timp ce alţi pasageri au fost grav răniţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net