VIDEO Ochi de foc în ocean, timp de 5 ore, în urma unei scurgeri de gaz de la o conductă subacvatică din Mexic

Ultima actualizare:

    Ochiul de foc a ars timp de 5 ore pe suprafața oceanuluifoto: captură YouTube
Ochiul de foc a ars timp de 5 ore pe suprafața oceanuluifoto: captură YouTube

Un incendiu pe suprafaţa oceanului la vest de peninsula Yucatan din Mexic a fost stins vineri, a anunţat compania petrolieră Pemex, dând vina pe o scurgere de gaz dintr-o conductă subacvatică, scrie Reuters.

Flăcările au izbucnit din apă asemenea lavei topite, fiind denumite "ochi de foc" pe platformele de socializare, din cauza formei circulare a flăcării, la mică distanţă de platforma petrolieră Pemex. 

Incendiul a fost stins în mai mult de cinci ore, potrivit Pemex. 

Incendiul a izbucnit la o conductă subacvatică care se conectează la o platformă de la câmpul petrolier Ku Maloob Zaap, cel mai important al Pemex, au declarat patru surse pentru Reuters. Ku Maloob Zaap se află la sud de Golful Mexic. 

Pemex a precizat că nu există răniţi şi că producţia nu a fost afectată după ce a izbucnit incendiul la ora locală 5.15. A fost complet stins la 10.30. Compania a mai precizat că va investiga cauza incendiului. 

Pemex, care a înregistrat un record de accidente industriale la instalaţiile sale, a adăugat că a închis şi supapele conductei cu diametrul de 30 de cm. Angel Carrizales, şef al ASEA pentru siguranţa petrolului din Mexic, a scris pe Twitter că incidentul "nu a generat nicio deversare". El nu a explicat ce a ars pe suprafaţa apei. Ku Maloob Zaap este cel mai mareproducător de ţiţei al Pemex, reprezentând peste 40% din aproape 1,7 milioane de barili de producţie zilnic. "Turbomaşina instalaţiilor de producţie active ale Ku Maloob Zaap a fost afectată de o furtună electrică şi de ploi abundente", conform unui raport al Pemex privind incidentul. Muncitorii de la companie au folosit azot pentru a controla focul, se arată în raport. 

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net