Cel puțin 724 de morți, după un cutremur cu magnitudinea 7,2 în Haiti. A fost emisă alertă de tsunami

Ultima actualizare:

    Mai mulţi oameni au murit, numeroase clădiri s-au prăbuşitfoto: Twitter
Mai mulţi oameni au murit, numeroase clădiri s-au prăbuşitfoto: Twitter

Ce puţin 724 de persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudine 7,2 care a avut loc, sâmbătă, 14 august, în Haiti, conform BBC. Premierul Ariel Henry a anunţat că mobilizează toate resursele disponibile pentru a ajuta victimele din zonele afectate

UPDATE: Bilanțul victimelor a crescut din nou, ajungând la 724 de morți și peste 2.800 de răniți.

UPDATE: Confom celui mai recent bilanţ, citat de BBC, numărul victimelor cutremurului din Haiti a ajuns la 304. Cutremurul a afectat numeroase clădiri, inclusiv biserici şi hoteluri.

În Jeremie, oraș din sudul țării puternic lovit de seism, spitalele sunt deja copleșite. „Vin mulți oameni. Nu mai avem materiale, nici nu mai putem să numărăm câți oameni sunt, dar serviciul de urgență este plin ochi și trebuie să instalăm corturi în curte”, a declarat administratorul unui spital, citat de CNN.

Directorul protecţiei civile din Haiti, Jerry Chandler, a anunţat că au murit mai multe persoane. “Sunt decese, confirm acest lucru, însă încă nu am un bilanţ”, a afirmat Chandler.

Seismul s-a produs la peste 160 de kilometri sud-vest de Port-au-Prince. Autorităţile au lansat alertă de tsunami. Cutremurul s-a simţit în toată ţara şi în mai multe oraşe s-au înregistrat pagube materiale. În mediul online au apărut imagini cu clădiri prăbuşite.

În 12 ianuarie 2010, capitala statului Haiti a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 7, care a devastat şi alte oraşe. Au murit atunci peste 200.000 de oameni şi alţi peste 300.000 au fost răniţi.

Haiti Cherie ....again on my mind... this AM 7.2 magnitude earthquake pic.twitter.com/zaL1e6ZiV2 — Giovanni Marquez (@gmarquez2014) August 14, 2021

Haiti Cherie ....again on my mind... this AM 7.2 magnitude earthquake pic.twitter.com/zaL1e6ZiV2

— Giovanni Marquez (@gmarquez2014) August 14, 2021

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net