A venit iarna în Europa! În ce țări s-a așternut deja zăpada

zapada.jpg

Zapadă
Iarna e în toi în mai multe țări din Europa
Foto: pixabay
Citeste tot despre: 

Iarna își intră în drepturi în Europa! Sudul Poloniei a fost acoperit de un strat destul de consistent de zăpadă, primul din acest sezon rece. Șoferii au fost surprinși de prima ninsoare.

La Veneţia e stare de urgenţă, în urma celor mai grave inundaţii după mai bine de jumătate de secol. Oraşul s-a confuntat cu o maree înaltă de 1,87 metri. Toate şcolile au fost închise şi atracţiile turistice le-au devenit inaccesibile vizitatorilor. Croaţia, Muntenegru, Slovenia au fost și ele afectate de inundaţii majore. În alte țări europene, iarna s-a instalat deja.

Haos pe șoselele din Europa

Pe șosele a fost haos, iar mașinile care nu erau echipate cu cauciucuri de iarnă au avut probleme cu direcția,. În munți, oamenii au fost nevoiți să dea la lopată pentru a ieși din case, potrivit stirileprotv.ro. Rafale de vânt cum rar s-au înregistrat în Polonia au stricat peisajul în sud-estul ţării. Au depăşit 100 de km pe oră şi i-au lăsat fără curent pe toţi locuitorii oraşului Zakopane. Iar la înălţime, în Munţii Tatra, viteza vântului a atins 190 de km pe oră. De asemenea, a mai nins consistentț și în Franța, dar și în nordul Spaniei. Și în Austria ninsorile sunt în toi. În provinciile Catrinthia şi Tirol stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru. Au fost închise numeroase drumuri şi zeci de şcoli şi-au suspendat cursurile.

Loading...

Citește și

  • iarna 2019 la eforie la mare

    Avem o țară frumoasă, iar în această iarnă imaginile de la munte, la mare și în Deltă sunt fantastice. Zeci de poze au fost postate pe Internet, multe în locuri necălcate de om.

  • iarna vreme urita frig ninsori

    Europa îngropată sub nămeţi! Iarna a făcut primele victime în staţiunile montane din Austria şi Germania. Nu mai puţin de şapte persoane au murit în sudul Germaniei şi în Austria din cauza căderilor masive de precipitaţii. O suedeză şi trei finlandezi au pierit înghiţiţi de o avalanşă monstruoasă în nordul Norvegiei. Iar meteorologii anunţă că acesta este abia începutul Iadului Alb: în zilele următoare sunt aşteptate ninsori abundente şi furtuni de zăpadă care vor ridica troiene de 1,2 metri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1