Varianta Delta face ravagii în Israel. Persoane vaccinate cu ambele doze, internate în stare gravă

coronavirus-israel.jpg

pacient cu coronavirus pe targa
14 dintre cele 35 de persoane aflate în stare gravă în spitalele din Israel sunt vaccinate cu ambele doze
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Varianta Delta a noului coronavirus se răspândește cu viteză în Israel, o țară care a reușit să vaccineze peste 62% din populație. Autoritățile sunt îngrijorate mai ales de evoluția gravă a bolii în cazul unor persoane vaccinate cu ambele doze.

Varianta Delta a virusului, o variantă mult mai contagioasă, s-a răspândit atât de rapid în Israle, astfel încât numărul cazurilor aproape că s-a dublat de la o săptămână la alta, scrie Haaretz, citat de Digi24. În plus, mai mult de un sfert dintre cei aflați în spitale în stare gravă sunt persoane vaccinate cu ambele doze. 

În ciuda succesului campaniei de vaccinare, media curentă a infecțiilor noi zilnice a crescut de la 142 săptămâna trecută, la 262 în această săptămână, Israelul înregistrând în prezent 2.455 de cazuri active de coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătății, doar vineri și sâmbătă au fost raportate în total 511 cazuri noi. De asemenea, numărul cazurilor grave a crescut cu 11 față de săptămâna anterioară, ajungând la 35. Dintre aceștia, 17 sunt în stare critică.

Mai mult de un sfert dintre cei în stare gravă, vaccinați cu ambele doze

Totodată, 14 dintre cele 35 de persoane aflate în stare gravă în spitalele din Israel sunt vaccinate cu ambele doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech, ceea ce arată cât de puternică este varianta Delta a coronavirusului.

Pe 25 iunie, la nici două săptămâni de când Israelul a anunțat că anulează obligaţia de a purta mască în spațiile publice închise, guvernul a anunțat reintroducerea măsurii, pe fondul creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

În decembrie, Israel a lansat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume iar de atunci, peste 62% din populația țării este vaccinată cu cel puțin o doză a serului anti-Covid și peste 57% cu ambele doze.

Citește și:

Varianta Delta a noului coronavirus, transmitere comunitară susţinută în Piteşti

Varianta Delta amenință Europa: Până în august, răspândirea va ajunge la 90%

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5