Vaccinul Moderna asigură imunitate pentru un an! Ce spun reprezentanții companiei

doza-vaccin-anti-covid-19.jpg

Doza de vaccin anti Covid-19 conține proteina Spike
Vaccinul Moderna asigură imunitate împotriva SARS-CoV-2 timp de un an
Foto: Guvernul României

Vaccinul Moderna asigură imunitate împotriva SARS-CoV-2 timp de un an, au anunțat reprezentanții companiei la o conferință pe tema sănătății, organizată de J.P. Morgan. De asemenea, oficialii companiei farmceutice sunt încrezători că tehnologia ARN mesager pe care a folosit-o este potrivită pentru a combate și noua tulpină a coronavirusului, identificată în mai multe țări europene, inclusiv în România.

Vaccinul Moderna anunțase în decembrie că va face teste pentru a confirma că vaccinul este eficient împotriva multiplelor mutații ale SARS-CoV-2. Compania cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a anunțat în cursul zilei de luni că va livra între 600 de milioane și un miliard de doze în 2021 și a estimat vânzări de 11.7 miliarde de dolari, pe baza contractelor deja semnate cu mai multe guverne, relatează observatornews.ro.

"Echipa se simte foarte confortabil cu rezultatele de până acum... suntem pe drumul de a produce cel puțin 600 de milioane de doze", a declarat Stéphane Bancel, CEO Moderna. Serul dezvoltat de Moderna, denumit mRNA-1273, folosește ARN sintetic pentru a învăța sistemul imunitar cum să identifice virusul și să îl neutralizeze, înainte de instalarea simptomelor grave.

Loading...
 
 

Citește și