Un român suspect de coronavirus, internat la Roma, într-un izolator

Ultima actualizare:

    Românul a fost internat la spitalul ”Lazzaro Spallanzani” din Roma
Românul a fost internat la spitalul ”Lazzaro Spallanzani” din Roma

Un cetăţean român se află internat la spitalul de boli infecţioase „Lazzaro Spallanzani” din Roma cu simptome de gripă, compatibile cu cele provocate de Coronavirus, conform Hotnews.ro, care citează surse apropiate spitalului italian.

Potrivit surselor citate de Hotnews.ro, pacientul a fost transportat la Roma în cursul serii de joi, de la secţia de Urgenţe a spitalului din Tivoli, localitate aflată la circa 30 de km de capitală.

Cetăţeanul român a fost transportat la spitalul Spallanzani având în vedere că spitalul din Tivoli nu dispune de aparatura necesară pentru a efectua controalele şi măsurile prevăzute de protocol. El se află în izolator, la fel ca cei doi turişti chinezi cărora le-a fost confirmat diagnosticul.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani, care lucra la hotelul în care au fost cazați cei doi chinezi cu diagnosticul de coronavirus confirmat.La ora 12:00 (ora Italiei) ar urma să fie emis un buletin medical al Spitalului şi al Ministerului Sănătăţii cu situaţia la zi a cazurilor.Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Spitalului Spallanzani Giuseppe Ippolito, a asigurat că cele două cazuri confirmate "au fost izolate" şi că "persoanele infectate vor fi identificate, neexistând riscuri pentru populaţie".

Citește și:

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Germania

Alerte neconfirmate de coronavirus la Cluj, Timișoara, Constanța și București

Bilanț îngrijorător în China: 213 decese și aproape 10.000 de persoane infectate

Tot globul este în alertă! Bilanțul victimelor făcute de coronavirus crește pe zi ce trece. Conform celui mai recent bilanţ, în China s-au produs 213 decese din cauza coronavirusului, iar 9.692 de cazuri de infecţii cu coronavirus au fost confirmate. O avertizare de călătorie emisă de Departamentul de Stat situează China la acelaşi nivel cu Irakul şi Afganistanul din punct de vedere al riscului, relatează news.ro. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi (30 ianuarie) epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.

Experţii afirmă că apariţia cazurilor cu transmitere de la om la om în afara Chinei sunt în mod special îngrijorătoare, pentru că sugerează un potenţial mai ridicat ca virusul să se răspândească în continuare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net