Un român, printre victimele atacului din Germania. Nouă oameni au murit în Hanau

atac-terorist-hanau.jpg

Nouă oameni au fost ucişi în dublul atentat din Hanau
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a primit confirmarea că un cetăţean român se află printre victimele atentatului de la Hanau, din Germania. Victima esteun tânăr de 23 de ani dintr-o comună din Giurgiu, care lucra legal în Germania de aproximativ cinci ani.

”Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autorităţile germane au confirmat, cu puţin timp în urmă, că un cetăţean român se numără printre victim”, a transmis MAE.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii. ”Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă”, a mai transmis MAE.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiei tânărului român care a murit în atentatul din Germania.

”Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris Iohannis pe Twitter.

Atacul, motivat rasial

Nouă persoane au fost ucise şi alte câteva rănite, în atacuri armate efectuate miercuri de un trăgător în două baruri din oraşul german Hanau.  Suspectul a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa, alături de corpul unei alte persoane, potrivit Poliţiei. Primul atac a avut loc la barul Midnight din centrul oraşului, iar al doilea la barul Arena Bar & Cafe din cartierul Kesselstadt. Hanau se află în landul Hessen, la circa 25 de kilometri de Frankfurt. 

Acest atac a avut loc la patru zile după un alt atac produs la Berlin, în apropiere de centrul de cultură unde avea loc un spectacol turc, soldat cu un mort. Legislaţia referitoare la arme din Germania este una dintre cele mai stricte din lume şi a fost înăsprită şi mai mult în ultimii ani, după alte atacuri în masă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1