Un român, față în față cu cel mai periculos asasin plătit de Pablo Escobar

Ultima actualizare:

    John Jairo Velásquez Vásquez, poreclit Popeye, alături de Cătălin Stănciulescu (dreapta)foto: arhivă personală
John Jairo Velásquez Vásquez, poreclit Popeye, alături de Cătălin Stănciulescu (dreapta)foto: arhivă personală

Un român s-a aflat față în față cu cel mai odios asasin plătit de Pablo Escobar, lordul drogurilor din Columbria. Bloggerul specializat în turism Cătălin Stănciulescu i-a luat un interviu bărbatului care a recunoscut uciderea a peste 250 de oameni și implicarea în peste 3.000 de crime comise de mafia lui Escobar.

Cătălin Stănciulescu coordonează proiectul BackPackYourLife, care presupune să relateze călătoria sa pe trei continente pe durata unui an. Canalul de Youtube al tânărului în vârstă de 31 de ani are peste 140.000 de abonaţi. Recent, Stănciulescu a ajuns în Columbia, unde a reușit să-l intervieveze pe John Jairo Velásquez Vásquez (55 de ani), cunoscut drept liderul neoficial al asasinilor lui Pablo Escobar şi unul dintre cei mai odioşi criminali ai secolului al XX-lea.”Acum, vă spun un lucru: nu îl admir pe Popeye, Doamne Fereşte! Omul este un criminal, un asasin ce, alături de Pablo Escobar, au îngenuncheat societatea columbiană. Materialul video este unul brut, foarte puţin editat şi prezintă exact întâlnirea, aşa cum a fost, fără artificii sau exagerări”, a declarat Stănciulescu pentru Adevărul.ro.John Jairo Velásquez Vásquez, cunoscut sub porecla ”Popeye”, este ultimul criminal din solda lui Escobar încă în viaţă. Până să fie arestat, în 1992, Velásquez a fost şeful echipelor de criminali ai lordului drogurilor din Columbia. La proces, bărbatul a recunoscut uciderea a peste 250 de oameni şi implicarea directă în peste 3.000 de crime comise de mafia lui Escobar.

Printre altele, Popeye a recunoscut uciderea propriei soţii, despre care a spus ulterior că, în ciuda faptului că o iubea, a fost nevoit s-o omoare fiindcă ar fi devenit informatoare pentru forţele de ordine.În 1992, Velásquez a fost condamnat la închisoare pentru terorism, trafic de droguri, complicitate la terorism şi omucidere. Cum în Columbia sistemul judiciar prevede o pedeapsă maximă de 30 de ani pentru orice tip de crimă, Popeye a fost eliberat condiţionat în august 2014, după 23 de ani şi trei luni în spatele gratiilor.Iată transcrierea unui fragment din interviul realizat de Cătălin Stănciulescu.Reporter: Haideţi să vorbim puţin despre conexiunea dintre România, români şi Pablo Escobar. Aţi întâlnit români în lumea traficului de narcotice?

Popeye: Uite, sincer, când Pablo Escobar Gaviria s-a implicat în traficul de narcotice el nu a trimis niciodată droguri în Europa, deci nici în România. Pablo Escobar a trimis întotdeauna drogurile doar în Statele Unite, în America de Nord.

Reporter: Vă amintiţi când aţi ucis primul om?

Popeye: Aici exista mulţă violenţă, o vedeam peste tot, vedeam morţi peste tot. Eu lucram pentru Serviciul Secret al mafiei când m-a contactat Pablo Escobar şi mi-a oferit un contract, trebuia să ucid şoferul unui autobuz care trecea pe la frontiera dintre două municipii din apropiere de Medellin. Am acceptat contractul şi l-am împuşcat în cap fără nicio problemă.

Reporter: Câţi ani aveaţi atunci?

Popeye: 19 de ani.

Reporter: Şi când a fost ultima dată când aţi omorât un om?

Popeye: Ultima dată a fost în puşcărie, pentru a-mi salva viaţa.

Reporter: Aţi simţit vreo diferenţă?

Popeye: Când eşti un asasin profesionist nu te gândeşti nici la prima crimă, nici la ultima, nici la cea dintre ele. Trebuie să ai o mentalitate de gherilă. Când îndrepţi arma către un inamic nu poţi să te gândeşti cum va suferi mama lui, cum îl vor jeli rudele. Trebuie doar să ţinteşti şi să tragi.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net