Un poliţist a fost pus sub acuzare în cazul morţii Breonnei Taylor

gettyimages-1246581757-594x594.jpg

Unul dintre polițiștii care au ucis-o pe Breonna Taylor a fost pus sub acuzare
Foto: Getty Images
Citeste tot despre: 

Breonna Taylor, o femeie de culoare în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcată şi ucisă în timpul unui raid în oraşul Louisville în martie. Unul dintre poliţiştii implicaţi în uciderea Breonnei Taylor în oraşul său Louisville a fost acuzat de crimă de gradul trei, a anunţat miercuri un judecător.

Alţi doi poliţişti implicaţi în incidentul din 13 martie, Myles Cosgrove şi Jonathan Mattingly, nu au fost acuzaţi. Procurorul general din Kentucky Daniel Cameron urmează să susţină o conferinţă de presă în care să anunţe acuzaţiile care îi sunt aduse lui Hankison. Decesul lui Taylor a stârnit proteste care au durat luni. 

Uciderea Breonnei Taylor: Unul dintre poliţişti a fost pus sub acuzare

Breonna Taylor, o infirmieră în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcată, în toiul nopţii, la 13 martie, în domiciliul său, unde s-au prezentat trei poliţişti cu un mandat de arestare - de tip ”no knock”, care le permite să intre în casa unui suspect fără să anunţe.

Agenţii anchetau cu privire la un trafic de droguri în care era implicat fostul prieten al tinerei. La sosirea poliţiştilor, noul partener al tinerei a deschis focul cu o armă, pe care o deţinea în mod legal. Agenţii au ripostat, iar Breonna Taylor a fost împuşcată cu mai multe gloanţe.

Tânărul a spus ulterior că agenţii nu s-au anunţat şi că a crezut că este vorba despre un jefuitor. Poliţiştii dau asigurări că s-au prezentat înainte să intre.

Avocaţii familiei Taylor au depus o plângere în civil, în aprilie, pentru a obţine o reparaţie, argumentând că mandatul poliţiştilor era eronat, că agenţii au tras orbeşte, fără să ia măsurile necesare, şi că au întârziat să-i acorde ajutor tinerei.

Moartea sa a fost readusă în discuție și în cadrul marilor manifestaţii antirasiste care au zguduit Statele Unite după moartea lui George Floyd, un afroamerican învârstă de 46 de ani ucis prin sufocare de către un poliţist alb la Minneapolis, la 25 mai.

În faţa mobilizării, autorităţile din Louisville l-au au concediat pe un agent, Brett Hankison, şi i-au trimis în concediu administrativ pe cei doi colegi ai acestuia, conform news.ro.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1