Un pod rutier s-a prăbuşit în apropiere de Genova. Cel puțin 35 de persoane au murit

img.jpg

Podul s-a prăbuşit pe autostradă, iar numărul victimelor este incert
Foto: Twitter
Citeste tot despre: 

Podul Morandi, de pe autostrada A10 din Italia, în apropiere de oraşul Genova, s-a prăbuşit marți în jurul prânzului, a anunţat poliţia italiană. Autoritățile spun că este vorba despre o ”tragedie uriașă”, cu un număr mare de victime.

UPDATE 19.00: Un nou bilanţ al tragediei anunţă 35 de morţi şi 13 răniţi. Totodată, zece persoane sunt date dispărute.

UPDATE 18.10: Numărul persoanelor decedate a ajuns la 30.

UPDATE 17.15 O bucată de pod s-a prăbușit peste câteva case, rănind mai multe persoane, transmite agenția Ansa.

UPDATE 16.35 Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața după prăbușirea podului Morandi, în apropiere de Genova, a anunțat Edoardo Rixi, subsecretar în Ministerul Transporturilor din Italia. ”Numărul victimelor va crește cu siguranță. Toată partea din mijloc a podului s-a prăbușit”, a declarat Rixi într-un interviu pentru postul de televiziune SkyNews24.

accident_genova6.jpg

un pod s-a prabusit in apropiere de genova
O imagine de sus arată proporțiile dezastrului după prăbușirea podului Morandi
foto: EPA

 

UPDATE 16.00 Printre cele 11 persoane care și-au pierdut viața după ce podul Morandi s-a prăbușit se numără și un bebeluș. Zgomotul provocat de surparea construcției s-a auzit chiar și de la câțiva kilometri distanță, conform unor locuitori ai orașului Genova citați de Ansa. ”Am crezut că a lovit un trăsnet foarte aproape de noi”, au declarat aceștia. Se pare că este vorba despre o porțiune de pod de cel puțin 100 de metri lungime. Podul Morandi fusese consolidat în 2016.

UPDATE 15.40  Două persoane au fost scoase tefere de sub dărâmături. Un martor citat de agenția de presă Ansa a spus că un fulger a lovit podul cu puțin timp înainte ca acesta să se prăbușească. Mai multe autovehicule de mare tonaj au căzut în gol de la 100 de metri înălțime.

UPDATE 14.50 Conform unui prim bilanț dat publicității, 11 persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii podului Morandi de pe autostrada A10 din apropiere de Genova. Jurnaliștii italieni spun însă că numărul victimelor este mult mai mare.

 

Podul Morandi, parte a autostrăzii A10, care leagă Genova de Savona, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi implicate în accident, scrie Mediafax.ro. Din imagini se vede că unul din pilonii pe care se sprijină podul a cedat în timpul unei furtuni puternice. Este vorba despre o zonă intens populată.

Pe diferite reţele de socializare au apărut scurte videoclipuri care ilustrează bucăţi mari din pod căzute în valea de sub secţiunea de mijloc a podului. Toate echipajele de Ambulanță disponibile au fost trimise la fața locului. Presa italiană vorbește despre numeroase victime, dar în acest moment nu există o informare oficială din partea autorităților.

accident_genova1.jpg

un pod s-a prabusit in apropiere de genova
Autoritățile spun că mai multe vahicule au fost implicate în accident
foto: EPA

 

accidente_genova2.jpg

un pod s-a prabusit in apropiere de genova
Salvatorii încearcă să ajungă la eventualele victime
foto: EPA

 

accident_genova4.jpg

un pod s-a prabusit in apropiere de genova
Accidentul s-a produs marți, în jurul prânzului, în timpul unei ploi torențiale
foto: EPA

 

accident_genova3.jpg

un pod s-a prabusit in apropiere de genova
Taote echipajele de ambulanță disponibile au fost trimise la fața locului
foto: EPA
 
Loading...