Un nou cutremur puternic în Croația. Seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade

earthquake-1665870_1920.jpg

Foto Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Nou cutremur puternic a fost înregistrat miercuri în Croația. Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter.

Cutremurul a avut loc la ora 19.01, ora României, și s-a produs la adâncimea de 30 de kilometri. Seismul a avut loc la 41 de kilometri sud-est de Zagreb.

La sfârșitul lunii decembrie, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs la aproximativ 45 de kilometri sud-est de oraşul Zagreb, afectând puternic orăşelele Petrinja şi Sisak. Acesta a fost precedat și urmat de alte zeci de cutremure mai mici.

Mai multe persoane au murit și peste 20 de oameni au fost răniți. Centrul orăşelului Petrinja a fost grav afectat, numeroase clădiri prăbuşindu-se. De asemenea, a fost afectată localitatea Majske Poljane.

„Cea mai mare parte a centrului Croaţiei este zonă roşie, ceea ce înseamnă că majoritatea clădirilor nu sunt utilizabile”, anunța premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, citat de agenţia Associated Press. Armata croată a pregătit atunci aproximativ 500 de locuri de cazare în barăci militare, potrivit digi24.ro

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1