Un medic a inseminat zeci de paciente cu propria spermă, fără consimțământul lor! Este tatăl a 49 de copii

jan-karbaat.jpeg

jan karbaat
Doctorul Jan Karbaat a fost confirmat a fi tatăl a cel puțin 49 de copii
Foto: Youtube
Citeste tot despre: 

Un medic olandez de fertilitate a folosit propria spermă pentru a insemina zeci de paciente fără acceptul acestora. În urma testelor ADN, el a fost confirmat ca tatăl a cel puțin 49 de copii.

Doctorul Jan Karbaat a inseminat artificial pacientele la clinica Bijdorp, de lângă Rotterdam, iar rezultatele au fost confirmate de anchetatori. Acesta a fost chemat inițial în instanță în anul 2017 de către un grup de copii donatori și părinții lor. Suspiciunile privind asemănarea fizică dintre copii și doctor i-au determinat pe părinți să-l dea în judecată, potrivit observator.tv

Bărbatul a decedat în 2017

Judecătorii le-au dat acordul pentru a face testele ADN, dar rezultatele au fost sigilate până acum. În luna februarie a acestui an, Curtea Districtuală din Rotterdam a decis ca acestea să fie făcute publice. Medicul Jan Karbaat este un specialist în inseminarea artificială cu donatori la clinica din Bijdorp și în loc să insemineze pacientele cu sperma clinicii, medicul o folosea pe a lui. Medicul nu aputut fi condamnat pentru că a decedat în 2017, în plină anchetă. Bărbatul avea 89 de ani. 

Loading...

Citește și

  • fertilizare vitro fiv campanie gratuita

    Veste bună pentru cei care doresc să devină părinți, dar nu pot face asta pe cale naturală și nici nu-și permit să suporte costurile unei proceduri de fertilizare in vitro (FIV)! Asociația „Și eu am dreptul să fiu părinte”, în parteneriat cu Clinica Medicum, va realiza la începutul anului 2018, prin Campania „Newborn,” primele proceduri gratuite de FIV pentru cuplurile diagnosticate cu infertilitate și care au venituri mici.

  • oana lis

    În ultimul timp, Oana și Viorel Lis au trecut prin momente grele, întrucât fostul primar a fost supus unei intervenții chirurgicale. Speriată că va rămâne singură, blonda s-a hotărât să devină mamă.