Un brazilian s-a vaccinat împotriva Covid-19 de cinci ori

Ultima actualizare:

    Două femei au fost confirmate cu varianta Delta, ambele fiind vaccinate. Una dintre ele a muritFoto: arhiva personală
Două femei au fost confirmate cu varianta Delta, ambele fiind vaccinate. Una dintre ele a muritFoto: arhiva personală

Un bărbat din Brazilia s-a vaccinat împotriva Covid-19 de cinci ori într-un interval de doar 10 săptămâni, cu seruri de la Pfizer, Coronavac şi AstraZeneca. Acum el va trebui să dea explicaţii despre cum am putut primi cinci doze de vaccin într-un timp atât de scurt.

Potrivit AFP, în perioada 12 mai - 21 iulie, bărbatul, care locuiește în Rio de Janeiro, a primit două doze de vaccin Pfizer, două de CoronaVac şi una de AstraZeneca, transmite news.ro.

El a reuşit să facă două vaccinuri într-un interval de 13 zile şi a fost descoperit când a încercat să se vaccineze a şasea oară, la 16 august.

Municipalitatea din Rio a explicat că bărbatul s-a dus la trei centre diferite şi a profitat de problemele sistemului informatic. Secretariatul Sănătăţii a precizat că “l-a putut identifica pe bărbat” şi că va lua “măsurile necesare”.

Cum se face vaccinarea anti Covid în Brazilia

Pentru a fi vaccinaţi, brazilienii trebuie să fie în limita de vârstă corespunzătoare calendarului anunţat, să prezinte un act de identitate şi un certificat care să ateste că au primit prima doză, înainte de a doua. Centrele de vaccinare nu propun alegerea vaccinului. Oraşul Rio a trebuit în repetate rânduri să suspende vaccinarea populaţiei din cauza penuriei de vaccinuri.

Însă sute de cazuri de fraudă au fost anunţate, cu persoane care s-au dus la centre de vaccinare din Sao Paulo, Rio de Janeiro sau Minas Gerais pentru a primi vaccinul dorit sau a treia doză. Contrar a ceea ce se întâmplă în alte ţări, dorinţa brazilienilor de a se vaccina este foarte ridicată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net