Uite cum au dat un tun de 275.000.000 €!

grafic.jpg

O bandă de hoţi a dat cea mai mare spargere din istorie în timpul zilelor libere de la stat

Spargere mai ceva ca la Hollywood. O bandă de hoţi a profitat de zilele libere de Paşte şi a jefuit una dintre cele mai păzite clădiri din Londra. Tâlharii au reuşit să fugă cu bijuterii în valoare de 275 milioane de euro.

Viaţa bate filmul! O grupare de hoţi a reuşit să realizeze cel mai îndrăzneţ jaf din istorie. Vacanţa de Paşte a fost un prilej ideal pentru ei să intre în seifurile companiei Hatton Garden, una dintre ele mai bine păzite clădiri londoneze, unde era depozitată marfa marilor magazine de bijuterii pe perioada sărbătorilor. Profitând că angajaţii aveau liber de la stat pe 4 şi 6 aprilie, tâlharii au golit peste 300 din cele 600 de cutii de valori aflate înăuntru. Filmul jafului este însă uluitor.

oceans-11.jpg

Jaful seamănă cu scenariul filmului „Ocean’s 11” (2001)

 

Unii clienţi s-au grăbit să-l compare cu jaful din filmul „Ocean’s 11”, în care personajul interpretat de George Clooney l-a pus la cale cu banda lui, formată din Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia şi Julia Roberts. Hoţii au intrat  în clădire după ce ar fi  făcut o gaură în acoperiş.

Au intrat în casa liftului şi au coborât pe frânghii, până la subsol, unde se aflau seifurile. Au dezactivat sistemul de alarmă şi au tăiat nestingheriţi uşa seifului, groasă de 46 cm. Apoi, timp de patru zile, cât a durat vacanţa de Paşte, indivizii au sustras bijuterii şi pietre preţioase de circa 275 milioane de euro, fără să dea nimic de bănuit, potrivit “Daily Mail”.

Cel mai mare prejudiciu este un diamant rar, în valoare de circa 687.000 de euro. Potrivit autorităţilor, banda a început operaţiunea joi noaptea, în jurul orei 01.00, moment în care a pornit alarma. Un agent de pază a verifica dar nu i s-a părut nimic suspect şi a plecat, lăsându-i pe răufăcători să-şi facă treaba. 

jaf.jpg

Anchetatorii caută cele mai mici detalii pentru a da de urma suspecţilor

Cele mai spectaculoase jafuri din istorie

  • În 1963 are loc Marele Jaf din Tren. Hoţii au atacat un tren poştal şi au furat 2,6 milioane £, echivalentul a 53 de milioane € de astăzi. Banii nu au fost recuperaţi niciodată. 
  • Februarie 2006: cinci hoţi au jefuit depozitul bancar Securitas Depot din Kent, Marea Britanie, şi au furat aproximativ 70 de milioane de euro. 
  • Octombrie 2013: cincisprezece români înarmaţi au spart un magazin de lux din centrul Parisului, de unde au plecat cu bijuterii în valoare de 1 milion de euro. Poliţiştii au reuşit să prindă doar cinci dintre ei, restul fiind în continuare căutaţi de autorităţi. 
  • Martie 2015:  Banda “Panterele Roz” a atacat două blindate pe o autostradă din Franţa, fugind cu bijuterii de 9 milioane de euro.
Loading...
 
 

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1