Uite ce pune la cale cel mai bogat om din toate timpurile

jeff.jpg

bezos
Magnatul are o avere de 123 de miliarde de dolari
Foto: GuliverGetty Images
Citeste tot despre: 

Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, lucrează la un proiect faraonic care va uimi lumea.

Magnatul instalează cel mai puternic ceas mecanic din lume. Orologiul este construit în inima unui munte din vestul statului Texas, în zona Sierra Diablo. Orologiul cu înălţimea de 150 de metri va bate o dată pe zi în următorii 10.000 de ani. Sunetele cu care va da ora exactă au fost programate să nu se repete niciodată. Realizarea acestui proiect faraonic va costa 42 milioane de dolari.

ceas

ceas
Lucrătorii instalează deja orlogiul uriaş
Peste zece firme şi fundaţii s-au reunit pentru a da viaţă orologiuklui, care a fost proiectat în urmă cu 30 de ani. La originea proiectului s-a aflat inginerul Danny Hillis. Jeff Bezos are o avere de 123 miliarde de dolari şi este cel mai bogat om din toate timpurile. De mai mulţi ani Hillis şi Bezos lucrează împreună pentru realizarea acestui proiect. Orologiul va fi alimentat cu energie de la soare. Întreg mecanismul acestuia va fi instalat în subteran. Cinci încăperi vor compune acest instrument gigantic care corespunde la cinci intervale de timp, un an, un deceniu, un secol, un mileniu, zece milenii. Potrivit lui Jeff Bezos, orologiul va fi simbolul “gândirii pe termen lung”. Publicul va putea veni să admire ceasul uriaş, coborând pe scări, după ce va fi terminat. Din păcate, va fi dificil de ajuns la ciudatul orologiu, fiindcă cel mai apropiat aeroport e situat la mai multe ore de drum faţă de muntele în care a fost instalat.

ceas

ceas
Ceasul are înălţimea de 150 de metri
De asemenea, intrarea în munte este accidentată. În ciuda acestor inconveniente, există numeroşi doritori care abia aşteaptă să vadă uriaşul ceasornic. A fost deja deschisă o listă de aşteptare pentru vizitatori.
Loading...