Turiștii români au dus Covid-19 în Grecia. Cele mai multe ”cazuri importate” sunt din România

turisti-grecia.jpg

turisti cu masca pe un vas de croaziera
Grecia se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de Covid-19 după ce și-a deschis granițele pentru turiști
foto: Getty Images

Grecia plătește prețul pentru deschiderea granițelor pentru turiști. În primele 10 zile ale lunii august, în Grecia s-au înregistrat 961 de cazuri noi, ceea ce a atras impunerea unor noi măsuri pentru controlarea răspândirii virusului. Cele mai multe dintre cazurile ”importate” provin din România.

Secretarul de stat pentru Protecţia Civilă, Nikos Hardalias, a prezentat cele Mai recente date centralizate de autorităţi pentru primele zece zile din luna august, după ce duminică (9 august) s-a înregistrat un număr record de 203 cazuri noi, scrie cotidianul elen Ta Nea, preluat de Rador și citat de Hotnews.

Astfel, în primele zece zile ale lunii august, Grecia a înregistrat 961 de cazuri noi, fapt care a determinat guvernul grec să impună noi măsuri pentru contracararea tendinţei de creştere a pandemiei.

În ceea ce priveşte evoluţia epidemiei pe parcursul celor 7 luni, au fost înregistrate 5.623 de cazuri din care în prezent sunt active 1.424. dintre acestea, 2.841 de persoane s-au tratat la domiciliu, iar 1.146 de pacienţi au fost externaţi din spital după ce au fost vindecaţi de Covid-19.

Cele mai multe dintre ”cazurile importate” au fost depistate pe aeroporturile din țară

În ceea ce privește cazurile și controalele la porțile de intrare în țară, de la 1 iulie până la 9 august, au fost efectuate 266.116 teste moleculare în rândul celor 2.162.251 de persoane sosite și au fost depistate 508 cazuri active de coronavirus.

Din cele 508 cazuri depistate la porțile de intrare, 164 rămân active, 243 s-au întors în țările de origine, iar 101 nu mai sunt active și au rămas în Grecia. În plus, cele mai multe dintre cele 508 cazuri au fost depistate pe aeroporturile din țară, unde au fost confirmate pozitiv 278 de persoane. În porturi în această perioadă au fost depistate 12 cazuri, iar la frontiera terestră 218.

Cele mai multe cazuri importate importate provin din România (88), urmată de Serbia (80), Bulgaria (79), Albania (43) și Suedia (20).

Noi restricții pe insulele grecești

Autorităţile elene au anunţat că barurile şi terasele din insulele greceşti Mykonos, Santorini, Corfu, Creta şi Rodos se închid de la 0.00 până la 7.00 dimineaţa începând din 11 până în 23 august. Au fost impuse noi restricţii pentru turiştii proveniţi din ţări europene cu un număr mare de cazuri.

În Atena, portul măştii e obligatoriu, distanţa dintre mesele de la terase e de doi metri şi au fost interzise adunările publice la Acropole şi alte ruine. Autorităţile cer turiştilor din Cehia, Olanda, Spania, Suedia, Belgia să respecte condiţiile pe care le respectă şi românii, adică să prezinte la sosire un test negativ pentru COVID-19 realizat cu 72 de ore înainte. Aceste măsuri vor fi implementate începând cu 17 august. 

Citește și:

FOTO Adela Popescu și-a prelungit vacanța în Grecia: «A fost mai bine decât am sperat»

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1