A treia doză de vaccin anti-COVID-19, aprobată pe Europa

Ultima actualizare:

    Foto: Facebook/ Ro Vaccinare
Foto: Facebook/ Ro Vaccinare

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Statele membre ale Uniunii Europene pot începe, în caz că doresc, administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandarea se referă la vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania Pfizer/ BioNTech. Se face, de asemenea, deja, o evaluare privitoare la posibilitatea de a aplica aceeași recomandare și în cazul vaccinului Moderna.

Experții din cadrul EMA au precizat că a treia doză este necesară în primul rând pentru persoanele care dovedesc un răspuns imunitar slab după primele două doze de vaccin. Dar se poate recomanda și persoanelor care nu se confruntă cu o astfel de problemă. Un raport final nu a fost încă dat, însă agenția a precizat că statele membre pot să meargă înainte cu administrarea unei a treia doze de vaccin. A treia doză se poate administra la cel puțin 6 luni de la cea de-a doua doză de vaccin, la persoane cu vârste de peste 16 ani.

Citește și:

Cine sunt cercetătorii care au dezvoltat tehnologia ARNmesager folosită pentru vaccinurile anti-COVID. Au fost premiați cu 3 milioane de dolari

OMS, pesimistă cu privire la capacitatea vaccinurilor de a pune capăt pandemiei

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net