Trei cetăţeni români aflaţi în Grecia, confirmaţi cu noul coronavirus și plasați în carantină

grecia-corfu.jpg

imagine din corfu grecia
Doi români aflați în Salonic și unul aflat în insula Corfu au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus
foto: arhiva Click!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, joi, că trei cetăţeni români care se află în Grecia au fost confirmaţi cu noul coronavirus, doi fiind la Salonic şi unul Insula Corfu. Bolnavii, dar şi o persoană aflată în vacanţă cu cetăţeanul din Insula Corfu, au fost plasaţi în carantină 14 zile.

De asemenea, un cetăţean român care a prezentat simptome spefifice bolii, la Nafplio, este în curs de investigaţii.

”Cu privire la situaţia cetăţeanului roman aflat în Salonic şi care fusese confirmat cu COVID-19, MAE precizează că acesta a fost supus unui nou test, rezultatul retestării fiind pozitiv. Astfel, persoana în cauză va rămâne în carantină pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, un alt cetăţean român care locuia cu persoana în cauză a fost testat la rândul său şi confirmat pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 acesta fiind plasat, de asemenea, în carantină pentru o perioadă de 14 zile”, a transmis, joi, MAE.

Ministerul a precizat că Ambasada României la Atena a fost notificată de către autorităţile elene cu privire la un cetăţean român aflat în Insula Corfu şi care a fost confirmat pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 în urma testului efectuat la intrarea pe teritoriul Republicii Elene.

”Acesta a fost transferat în unitatea hotelieră în care îşi va efectua carantina împreună cu un membru al familiei, tot cetăţean român”, a mai precizat MAE.

Un român din Nafplio prezintă simptome de Covid-19

De asemenea, misiunea diplomatică s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa elenă cu privire la situaţia unui cetăţean român aflat în localitatea Nafplio care, în urma unor simptome asimilate infectării cu COVID-19, a solicitat asistenţă medicală de specialitate.

”Potrivit informaţiilor obţinute de ambasadă, cetăţeanul român se află în curs de investigaţii şi primeşte asistenţa medicală specifică într-o unitate medicală din Atena. Ambasada României la Atena este în contact cu respectiva unitate medicală”, a mai transmis MAE.

Turiștii români trebuie să prezinte un test negativ de Covid-19 la vama Kulata

Cu privire la condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, MAE reaminteşte că, începând cu data de 15 iulie, ora 00.01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetăţenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas şi testul molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Citește și:

Surpriza urâtă pe care au trăit-o zeci de români, la granița cu Grecia. Și-au ratat vacanța!

Au apărut teste negative pentru COVID-19 falsificate! Cât costă documentele cu care se vrea intrarea frauduloasă în Grecia

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

”Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas şi continuă dialogul cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirii unor noi aglomeraţii în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, a mai precizat MAE.

Unde pot solicita ajutorul românii care întâmpină probleme

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Loading...
 
 

Citește și

  • recepţia unui hotel din Grecia, în vara lui 2020

    La 15 iunie, cu mai bine de o lună întârziere, Grecia și-a deschis cu mare bucurie porțile pentru turiști. Îi așteaptă cu aceeași mâncare bună stropită cu ouzo, aceleași plaje superbe, aceiași localnici relaxați și ospitalieri. Dar, pentru siguranța tuturor, și cu unele reguli de protecție, în contextul pandemiei de coronavirus. Am fost și noi în Halkidiki, una dintre destinațiile cele mai căutate de români, și vă spunem ce reguli vă așteaptă în hoteluri, la taverne, în magazine sau la malul mării.

  • Ioana ginghină în Grecia

    În timp ce la noi în țară a explodat din nou numărul cazurilor de coronavirus, situația fiind de-a dreptul critică, sunt și români care zâmbesc și se bucură de libertate, feriți de pericole. Este vorba despre cei care își petrec vacanța pe superbele insule grecești, unde situația este mult mai relaxată. Printre ei se află multe persoane publice, precum Ioana Ginghină, Dana Săvuică, Adina Halas, Răzvan Fodor, Jojo și Paul Ipate.