Tratamentul antimalarie folosit pentru coronavirus ar avea urmări grave. S-a descoperit că nu ajută și poate provoca decesul

femeie-cu-masca.jpg

Femeie cu mască pe față
În Franţa, hidroxiclorochina nu mai e folosită pentru tratatarea coronavirusului dupa ce studiile i-au pus la îndoială eficacitatea
Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

ÎÎngrijorător! Un medicament, considerat tratamentul-minune la începutul pandemiei de coronavirus, poate duce la probleme grave de inimă şi chiar deces. Acest tratament a fost recomandat recent și de Donald Trump, care i-a șocat pe mulți după ce a zis că el ia medicamentul preventiv.

Tratamentul antimalarie este folosit şi în spitalele din România pentru formele severe şi medii de COVID-19. Administrarea hidroxiclorochinei pacienţilor cu SARS-COV 2 ridică acum semne de întrebare, potrivit observatornews.ro. Un studiu realizat pe aproape 100.000 de bolnavi arată probleme de ritm cardiac şi chiar risc crescut de deces. În plus, tratamentul nu ar avea niciun beneficiu pentru pacienţii cu COVID-19. În Franţa, hidroxiclorochina nu mai e folosită pentru tratatarea coronavirusului dupa ce studiile i-au pus la îndoială eficacitatea. Cu toate acestea, părerile medicilor români sunt împărţite.

"Putem vorbi despre experiente pozitive, pe loturi mai mari sau mai mici de pacienți. Am dat si la pacienți care au astfel de probleme, dar îi monitorizam foarte bine.", a declarat Carmen Dorobăţ, manager de spital. Virgil Musta a explicat că: "Acest medicament trebuie administrat cu mare precauție. Trebuie să evaluăm foarte bine pacienții la care introducem aceasta medicație".

Rafila: Este cunoscut dintotdeauna că hidroxiclorochina are efecte negative

"Rezultatele sunt foarte diferite chiar dacă apar studii. Mai avem încă de aşteptat. Este cunoscut dintotdeauna că hidroxiclorochina are efecte negative asupra acestor categorii de pacienţi şi nu o poţi utiliza la astfel de persoane. Dacă, la un moment dat, se ajunge la un consens ştiinţific care contraindică utilizarea hidroxiclorochinei, atunci şi, în România, Comisia de Boli Infecţioase va indica o schemă terapeutică care să exlucăd acest medicament.", a precizat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

 

Loading...

Citește și