Top 5 pieţe de Crăciun din Europa

Ultima actualizare:

    Pieţele din Viena sunt pline de culoare
Pieţele din Viena sunt pline de culoare

Străzi împodobite cu mii de luminiţe, forfotă şi goană după cadouri, vitrine colorate, peste tot muzică de colinde şi, nu în ultimul rând, senzaţionale pieţe de Crăciun în care găseşti tot ce vrei şi ce nu vrei, aceasta este atmosfera care învăluie în decembrie marile oraşe europene. Dacă vrei să te bucuri şi tu câteva zile de farmecul Crăciunului, ai ce alege.

Au mai rămas doar câteva zile până se deschid cele mai multe pieţe de Crăciun din Europa.


    Prezentatorul tv Mihai Jurcă ne dă ponturi şi idei interesante de vacanţă
Prezentatorul tv Mihai Jurcă ne dă ponturi şi idei interesante de vacanţă

Unele s-au deschis deja şi merită din plin să fie vizitate. Acolo, parcă intri într-o lume de basm şi simţi cu adevărat că e Crăciunul.


    Pieţele din Viena sunt pline de culoare
Pieţele din Viena sunt pline de culoare

Mihai Jurcă, prezentator meteo Antena 1 şi blogger de travel (www.mihaijurca.ro) a văzut toate aceste locuri magice, în anii trecuţi, iar în acest an va revedea pieţele din Viena şi Frankfurt.

El a făcut o listă de recomandări pentru cei care vor să ia pulsul marilor oraşe din Europa şi a alcătuit un top 5 al celor mai frumoase pieţe de Crăciun.

Viena

E prima destinaţie care ne vine în minte atunci când ne gândim la pieţe de Crăciun. „În Viena sunt mai multe pieţe, dar cea mai cunoscută este Christkindlmarkt in Rathausplatz. Anul acesta s-a deschis la 17 noiembrie şi poate fi vizitată până la 26 decembrie”, spune Mihai Jurcă.

La Viena poţi ajunge cu avionul din Bucureşti. Cele două companii naţionale operează zboruri directe zilnic către şi dinspre capitala Austriei. Preţul biletelor porneşte de la 130-150 de euro. Mai multe informaţii găsiţi pe wienerweihnachtstraum.at.

Salzburg

Tot în Austria, la Salzburg, este una dintre cele mai vechi pieţe de Crăciun din Europa. Istoria spune că încă din secolul al XV-lea, femeile în vârstă din Salzburg obişnuiau să vândă în faţa catedralei obiectele create de mâinile lor iscusite. Piaţa este deschisă în acest an între 22 noiembrie  şi 26 decembrie. Spre Salzburg nu sunt zboruri directe din Bucureşti.

simeon stalpnicul png

Se poate zbura cu escală la Viena sau Istanbul, ori direct la München, iar de acolo iei trenul, autocarul sau maşina. Un bilet cu escală costă peste 200 de euro. Mai multe informaţii pe: christkindlmarkt.co.at.

Praga

Şi în capitala Republicii Cehe se organizează mai multe pieţe de Crăciun, ne spune Mihai Jurcă. Conform unui sondaj efectuat online de USA Today, Praga a fost votată drept cea mai frumoasă destinaţie de Crăciun din lume.

Piaţa din Old Town Square este deschisă în perioada 2 decembrie 2017 - 6 ianuarie 2018. E de la sine înţeles că accentul cade pe preparatele din carne de porc - ciolan rotisat, cârnaţi etc., aşa că aveţi cu ce vă delecta.

simeon stalpnicul png

Spre Praga, din Bucureşti, se zboară direct cu TAROM sau Czech Airlines. Cel mai ieftin bilet de avion porneşte de la 150-160 de euro. Mai multe informaţii pe: prague.eu.

Nürnberg

Una dintre cele mai frumoase pieţe de Crăciun se organizează an de an la Nürnberg, în Germania. Sunt peste 180 de standuri unde se vând decoraţiuni, vin fiert, turtă dulce şi cârnaţi tradiţionali. 

simeon stalpnicul png

Piaţa va fi deschisă în acest an în perioada 1 - 24 decembrie. O companie aeriană low-cost (Wizz Air) are zboruri directe din Bucureşti spre -Nürnberg, marţea şi sâmbăta.

Cel mai ieftin bilet costă aproximativ 100 de euro, cu bagaj de mână inclus. Mai multe informaţii pe: christkindlesmarkt.de.

München

Cea mai mare piaţă de Crăciun din München se desfăşoară an de an în Marienplatz. Anul acesta, piaţa se deschide pe 27 noiembrie şi se închide în ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, ca majoritatea pieţelor din Germania.

simeon stalpnicul png

Istoria spune că prima piaţă de Crăciun în capitala Bavariei ar fi avut loc în secolul al XIV-lea şi că, din 1972, marele târg se ţine în Marienplatz.

La München, zboară direct din Bucureşti avioanele companiilor TAROM şi Lufthansa. Cele mai ieftine bilete costă 119 euro. Mai multe informaţii pe: munchen.de.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net