"Tatăl iPhone" ar fi putut fi salvat? Dezvăluiri la aproape patru ani de la moartea lui Steve Jobs

Ultima actualizare:

    Tim Cook i-a luat locul lui Jobs în fruntea companiei Apple în august 2011, cu doar două luni înainte de moartea acestuiaFoto: AP
Tim Cook i-a luat locul lui Jobs în fruntea companiei Apple în august 2011, cu doar două luni înainte de moartea acestuiaFoto: AP

Poate mai trăia şi acum! Într-o nouă carte, care va fi lansată la 24 martie, se dezvăluie că actualul boss al companiei Apple, Tim Cook (54 de ani), s-a oferit să-i dea o bucată de ficat ”tatălui iPhone”, Steve Jobs.

Dezvăluiri incendiare în cartea biografică ”Becoming Steve Jobs”, pe care Brent Schlender şi Rick Tetzeli o vor lansa în curând. La începutul anului 2009, fondatorul companiei Apple, Steve Jobs, căuta cu disperare un transplant de ficat. Era grav bolnav şi o astfel de operaţie l-ar fi putut salva. Tim Cook, care pe atunci era subalternul său, deţinând funcţia de vicepreşedinte, iar, din 24 august 2011 este boss-ul Apple, s-a oferit să-i dea o bucată din ficatul său, însă Jobs l-a refuzat, furios.

Erau perfect compatibili

“I-am spus, «Steve, sunt perfect sănătos. Pot să fac acest lucru fără să mă pun în pericol». Dar a ţipat că nu o să mă lase niciodată să fac asta. Steve nu ţipase la mine decât de 4-5 ori în 13 ani de când îl cunoşteam. Una dintre dăţi a fost aceasta”, după cum este citat în noua carte biografică.

Văzând cât este de bolnav, Cook şi-a făcut analizele şi a constatat că şeful lui era perfect compatibil pentru transplant cu el însuşi. Are, cum avea şi Jobs, grupa sanguină 0 şi RH negativ, o situaţie extrem de rară la americani.

Însă “tatăl iPhone” nu a conceput să primească o bucată de ficat de la Cook, deşi acesta i-a explicat că organul s-ar fi regenerat şi nu i-ar fi afectat sănătatea. Ba mai mult, medicii îi spuseseră că transplantul ar fi putut să fie un succes şi pentru Jobs.

În cele din urmă, fondatorului Apple i-a fost transplantat, în secret, în martie 2009, ficatul victimei unui accident rutier, care i-a prelungit viaţa cu doi ani şi jumătate. Chiar dacă operaţia costa 500.000 de dolari (2,1 milioane de lei), la averea sa de 7 miliarde de dolari nu era o problemă.

Însă dacă ar fi acceptat oferta lui Cook, mai devreme, poate şansele de supravieţuire ar fi fost mai mari. Tim Cook are o avere de 400 de milioane de dolari.

Steve Jobs a fost răpus de cancer la 56 de ani

Fondatorul companiei Apple, Steve Jobs, a murit în 5 octombrie 2011, la numai 56 de ani. Legendarul geniu al tehnologiei care a inventat iPhone-ul şi iPad-ul s-a luptat cu cancerul de pancreas din 2003, boală care i-a distrus ficatul şi apoi s-a generalizat.

Uriaşa sa avere de 7 miliarde de dolari s-a împărţit între trei femei: soţia sa, Laurene Powell, sora lui, Mona Simpson şi fiica din flori, Lisa Brennan-Jobs. Ocupa locul 110 în topul Forbes al miliardarilor lumii, poziţia 34 în topul celor mai bogaţi americani şi locul 17 în clasamentul Forbes al celor mai puternici oameni din lume.

Steve Jobs a fondat Apple în 1976, înainte de a împlini 21 de ani. A contribuit la crearea Macintosh-ului, primul computer pentru public cu interfaţă grafică (desktop) şi mouse, pus în vânzare în 1984. În 1998 a lansat o variantă modernă a computerului, numită iMac, iar în 2001 - popularul iPod. În 2007 a urmat iPhone, apoi în 2010 - iPad. Sistemul de operare pentru Macintosh a devenit un standard al industriei IT, fiind preluat de Microsoft în propriul OS numit Windows, la finalul anilor 1980.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net