Țara în care publicarea de «fake news» se va pedepsi cu închisoarea

Ultima actualizare:

    Amenzi uriașe și ani grei de închisoare pentru cei care publică ”fake news”
Amenzi uriașe și ani grei de închisoare pentru cei care publică ”fake news”

Amenzi uriașe și ani grei de închisoare pentru cei care publică fake news (n.red știri false). Guvernul prim-ministrului malaezian Najib Razak a prezentat săptămâna trecută un proiect de lege în acest sens, intitulat ”Anti-Fake News 2018”, iar zilele acestea a fost deja aprobat.

Conform noii legi, vinovaţii de crearea, propagarea sau publicarea de ştiri false vor fi amendați cu peste 100.000 de dolari sau vor primi până la 6 ani de închisoare, scrie NY Times. O lege similară a fost adoptată și de Singapore şi Filipine.

 Guvernul din Malaezia a oferit asigurări că prevederea nu va încălca dreptul la liberă exprimare, iar cazurile care vor cădea sub incidența acestei norme vor fi judecate de o curte independentă.

Problema fake news a devenit mult mai discutată în spațiul public (românesc, dar și internațional) după victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii. Multe voci au susținut faptul că site-urile de știri false au influențat decizia electoratului.

Papa Francisc denunţă fenomenul „fake news”

La începutul anului, Papa Francisc a condamnat răul reprezentat de ştirile false şi a precizat că jurnaliştii şi utilizatorii reţelelor sociale ar trebui să se ferească şi să demaşte tacticile manipulative pe care le-a numit de „şarpe”.

Greg Burke, purtătorul de cuvânt al Vaticanului: „Cred că ştirile false au devenit un fenomen important acum şi este nevoie de mai multă responsabilitate din partea comunicatorilor, a jurnaliştilor. Papa vorbeşte despre Adam şi Eva şi despre şarpele care o păcăleşte pe Eva în Grădina Edenului. Papa nu spune că toţi jurnaliştii sunt şerpi, dar cu siguranţă admite că pot fi”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net