Suedia nu mai izolează persoanele în vârstă. ”Există multe moduri de a trăi”

Ultima actualizare:

    Suedia a refuzat să impună o carantină totalăFoto: Arhiva Click!
Suedia a refuzat să impună o carantină totalăFoto: Arhiva Click!

Guvernul suedez a anunțat joi că persoanele în vârstă din această țară vor urma aceleași recomandări ca și restul populației și nu se vor mai izola. Autoritățile suedeze susțin că nu există semne ale unui val doi al pandemiei de coronavirus și că rata de infectare este mult mai scăzută acum decât în primăvară, transmit Reuters și The Local, citate de Hotnews.

Anunțul vine în contextul în care țările din restul Europei introduc restricții din ce în ce mai drastice ca urmare a creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Agenția de Sănătate Publică a Suediei afirmă însă că nu are dovezi privind un al doilea val al pandemiei în această țară.

Suedia a adoptat o abordare diferită de combatere a pandemiei comparativ cu majoritatea țărilor europene, cerându-le cetățenilor ei să respecte regulile de igienă și de distanțare socială, însă a plasat în carantină azilurile și centrele de îngrijire a bătrânilor după ce a înregistrat o rată ridicată a deceselor în acestea, în primăvară.

Numărul de noi infecții a crescut constant și în Suedia în ultimele săptămâni, însă rămâne scăzut raportat la numărul populației, față de celelalte țări europene.

Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de infecții cu noul coronavirus și aproximativ 5.900 de decese cauzate de Covid-19. Miercuri, Agenția de Sănătate a raportat 975 de noi cazuri și șapte decese, cu mult mai puține decât perioada de vârf înregistrată în primăvară, dar semnificativ peste numărul înregistrat în perioada de vară.

Citește și:

110 morți din cauza coronavirusului, dar mii de oameni la plimbare în parc! Suedia, singura țară europeană care nu a vrut restricții dure

Persoanele în vârstă din Suedia nu vor mai fi nevoite să evite contactele fizice apropiate

„Agenția de Sănătate Publică a decis că vârstnicii și cei din grupurile speciale de risc vor fi supuși acelorași recomandări ca restul populației”, a anunțat ministrul sănătății suedez, Lena Hallengren, conform Hotnews.

Până acum persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani li se indicase să evite contactele fizice apropiate și mijloacele de transport în comun, precum și evitarea magazinelor și a altor locuri publice, măsuri despre care oficialii suedezi afirmă că au diminuat rata infecțiilor, dar au avut și un impact semnificativ asupra stării de bine a multor vârstnici.

Agenția afirmă că sistemul de sănătate nu mai este supus acelorași presiuni ca în primăvară datorită scăderii ratei de infectare și înțelegerii mai bune a bolii cauzate de coronavirus.

Vârstnicii vor trebui să urmeze acum aceleași recomandări valabile și pentru restul populației, printre acestea numărându-se evitarea adunărilor numeroase, statul în casă în cazul prezentării unor simptome de îmbolnăvire și respectarea distanțării fizice.

Însă ministrul sănătății suedez a avertizat că ridicarea restricției nu înseamnă o revenire la normalitate. „Viața cotidiană nu poate fi la fel ca înainte de pandemie”, a declarat Lena Hallengren, adăugând că „însă există multe moduri de a trăi care nu implică doar supraviețuirea”.

Citește și:

România și Suedia au cele mai multe decese de Covid-19 raportate la populație în ultimele 14 zile

Suedia, scuze pentru eșecul luptei împotriva coronavirusului. ”N-am reușit să ne protejăm bătrânii”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net