Spania, Portugalia și Olanda în zona roșie, de la miezul nopții. Grecia, în zona galbenă

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Spania, Portugalia și Olanda intră în zona roșie, în timp ce Grecia, una dintre destinațiile de vacanță preferate de către români, intră în zona galbenă, începând de la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, potrivit deciziei de joi a CNSU, care a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină la sosirea în România din state aflate pe lista roșie sau pe cea galbenă. Lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat intră în vigoare în 18 iulie, la ora 00.00. Astfel, de la mizul nopții, Spania, Portugalia și Olanda intră pe lista roșie, iar Grecia trece de pe lista verde pe cea galbenă, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.Principalele modificări în încadrarea statelor în cele trei zone în noua clasificare, valabilă din 18 iulie:- în zona roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia; Marea Britanie se menține pe lista roșie- în zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidentei: Uruguay și Paraguay; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia;

- în zona verde au intrat: Zambia, Guyana și Bahrain.

Lista integrală poate fi consultată aici

Când se instituie carantina

  • La sosirea din state aflate în zona roşie sunt scutite de carantină doar persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19. Restul persoanelor nevaccinate intră în carantină.
  • La sosirea din state aflate în zona galbenă sunt scutite de carantină persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 sau care prezintă un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte sau dovada trecerii prin boală.
  • La sosirea în România din zona verde nu există nicio restricție.

Citește și:

Grecia impune restricții pentru turiști. Carantină de noapte și muzică interzisă în Mykonos. Reguli stricte în localuri

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Grecia intră în zona galbenă, Spania trece în zona roșie

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net