Şocant! Primarul înjunghiat în timp ce ţinea un discurs pe scenă a murit

primar_injunghiat_gdansk_polonia_1.jpg

scena pe care a fost injunghiat primarul orasului Gdansk
Atacul s-a produs pe scenă, sub ochii spectatorilor prezenţi la concertul caritabil al orchestrei din Gdansk
foto EPA

Primarul Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a fost înjunghiat în timp ce ţinea un discurs pe scenă, la un eveniment caritabil. Scene de coşmar în Gdansk, Polonia! Politicianul a fost atacat pe neaşteptate de un tânăr de 27 de ani înarmat cu un cuţit. Practic, atacul a fost atât de fulgerător încât nu a avut timp să se apere. Adamowicz a murit după ce a stat pe masa de operaţie timp de cinci ore. Atacatorul a fost reţinut de poliţie. El are antecedente penale.

UPDATE - Primarul Pawel Adamowicz a decedat după mai multe ore în care s-a luptat cu moartea. „În pofida tuturor eforturilor noastre, nu am reuşit să-l salvăm”, a declarat medicul Tomasz Stefaniak, citat de agenţia poloneză de ştiri PAP.

Primarul oraşului Gdansk, din Polonia a fost înjunghiat în timpul unui eveniment public organizat duminică seara în oraşul Gdansk. Înainte de a-l înjunghia pe  primarul Pawel Adamowicz, tânărul a ţipat în gura mare că a fost trimis la închisoare pe nedrept şi că vrea să se răzbune. Adamowicz a suferit mai multe plăgi severe în zona abdomenului. El a fost transportat de urgenţă la spital şi supus unei operaţii care a durat cinci ore. Tânărul care a fost arestat a ţipat în momentul în care era imobilizat de poliţie că a susţinut partidul lui Adamowicz în campania electorală şi că a fost trimis în spatele gratiilor de guvernul condus de acest partid. Luni, la primele ore ale dimineţii, doctorul Tomasz Stefaniak, directorul Centrului Clinic Universitar din Gdansk a explicat că starea primarului rămâne în continuare critică. Adamowicz a avut nevoie de 41 de perfuzii de sânge. „Primarul rămâne într-o stare extrem de critică. Următoarele ore sunt decisive cu privire la şansele lui de supravieţuire”, a spus pentru BBC Stefaniak.

primar_injunghiat_gdansk_polonia_3.jpg

Primarul Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, se află în funcţie de 20 de ani
Primarul Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, se află în funcţie de 20 de ani
foto Facebook

Citeşte şi: 

Fetiţă de şase ani, abuzată sexual de un politician. Poliţiştii participau şi ei

Află ce politician ai fi în funcție de zodia ta! Care e cel mai potrivit semn al zodiacului

primar_injunghiat_gdansk_polonia_2.jpg

primarul adamowicz a fost operat timp de cinci ore
Doctorii de la spitalul Clinic Universitar din Gdansk l-au ţinut pe masa de operaţie timp de cinci ore pe Pawel Adamowicz
foto EPA

Ce ştim despre atacul asupra primarului din Gdansk?

Incidentul a avut loc la finalul concertului caritabil de Crăciun susţinut de Marea Orchestră din Gdansk. Pe imaginile prezentate de televiziunea locală, se poate observa cum atacatorul strigă „Adamowicz e mort” şi cum strigă în gura mare că a fost torturat în închisoare. Iniţial, presa poloneză a punctat faptul că atacatorul avea o legitimaţie care îi permitea accesul în zona scenei, unde se afla primarul Pawel Adamowicz. Acest lucru nu a fost confirmat de poliţie. Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat luni că a primit informaţii din partea doctorilor  şi că „inima primarului a fost pusă în mişcare cu succes de doctori după ce s-a oprit de câteva ori pe masa de operaţie”. Evenimentul caritabil avea ca scop strângerea de fonduri pentru un spital de copii. Adamowicz a fost primarul oraşului Gdansk timp de 20 de ani şi este extrem de iubit.

Loading...

Citește și