Şi-a vândut un rinichi ca să-şi ia telefon mobil. Acum luptă să trăiască

Ultima actualizare:

    Tânărul stă mai mult  n pat şi e dependent de aparatul de dializă
Tânărul stă mai mult n pat şi e dependent de aparatul de dializă

Regretă amarnic! Xiao Wang avea 17 ani când s-a decis să-şi vândă un rinichi pentru a cumpăra un telefon mobil din banii obţinuţi. După tranzacţia făcută pe piaţa neagră, a rămas infirm pe viaţă.

După ce şi-a vândut rinichiul, în urmă cu 7 ani, chinezul Xiao Wang, din Chengzhou, a avut numai de tras, iar acum se luptă să trăiască. La acea vreme era un adolescent sărac şi suferea pentru că părinţii nu-şi puteau permite să-i cumpere un telefon mobil, care abia se lansase şi valora 1.000 de dolari (circa 4.083 de lei). Aşa că i-a venit ideea să-şi vândă un rinichi ca să şi-l ia. Nu a găsit doritori să facă schimbul decât pe piaţa neagră, printr-un intermediar. Într-un final, Xiao a acceptat să-şi vândă rinichiul pentru 3.200 de dolari (circa 13.061 de lei). După operaţia în timpul căreia a fost lăsat fără unul dintre rinichi, doctorul l-a asigurat pe adolescent că va avea o viaţă normală şi cu un singur rinichi. Însă tranzacţia i-a ruinat complet viaţa.

Acum, la peste 7 ani de la intervenţia chirurgicală, care a avut loc într-un spital din Chenzou, se simte permanent rău şi este dependent de dializă. Medicul nu a dezinfectat instrumentele folosite în timpul operaţiei şi tăietura pe care a făcut-o pe trupul băiatului s-a infectat. Părinţii lui nu au ştiut nimic despre vânzarea rinichiului. Au aflat totul când fiul lor nu a mai putut să le ascundă ce a făcut, din cauza gravelor probleme de sănătate.

Infecţia s-a răspândit la rinichiul rămas. Părinţii l-au dus la medici competenţi de la un alt spital care i-au spus că toată viaţa va fi dependent de dializă (n.r. metodă de dezintoxicare a sângelui în caz de insuficienţă renală). De atunci stă mai mult în pat şi e ţinut în viaţă de un aparat de dializă. Părinţii au dat de doctorul care a făcut operaţia de prelevare a rinichiului şi de intermediar. I-au dat în judecată şi au obţinut despăgubiri de 320.000 de dolari (circa 1.305.690 de lei), sumă care acoperă doar o pare din tratamentele scumpe de care are nevoie Xiao Wang. 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net