Șeful OMS: "Mesajul meu este clar: eradicaţi virusul". Ce țară e dată exemplu în lupta cu COVID-19

seful-oms-gettyimages-1196987374.jpg

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)
foto: Guliver / GettyImages

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), le-a cerut luni guvernelor şi cetăţenilor să facă totul pentru a "eradica" transmiterea Sars-Cov-2, care a contaminat 20 de milioane de persoane şi a provocat 750.000 de decese, notează AFP, citată de News.ro.

"Săptămâna aceasta vom înregistra 20 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 750.000 de decese. În spatele acestor statistici există multă durere, suferinţă", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă online.

"Mulţi dintre voi sunt în doliu; este un moment dificil pentru lume. Dar vreau să fiu clar, există semne de speranţă şi (...) nu este niciodată prea târziu pentru a inversa pandemia". Dar pentru asta "liderii trebuie să se mobilizeze pentru a acţiona şi cetăţenii trebuie să adopte noi măsuri", a mai spus el. 

Noua Zeelandă, 100 de zile fără nici o contaminare

"Mesajul meu este clar: eradicaţi, eradicaţi, eradicaţi virusul. Dacă noi eradicăm eficient virusul, putem să ne deschidem societăţile în siguranţă", a insistat el, amintind că mai multe ţări care au făcut eforturi au rezultate. "Unele ţări din regiunea Mekong, Noua Zeelandă, Rwanda şi numeroase state insulare din Caraibe şi Pacific au fost în măsură să elimine virusul rapid", a afirmat el. Noua Zeelandă, care a depăşit duminică pragul de 100 de zile fără nicio contaminare, "este considerată un exemplu mondial", a subliniat Ghebreyesus. Noua Zeelandă a avut în total 1569 de cazuri și 22 de decese.

El a lăudat şi "progresele Rwandei" datorate "unei combinaţii între conducere puternică, personal în sănătate bine sprijinit şi comunicări clare în materie de sănătate publică". El a salutat acţiunea rapidă a unor ţări europene precum Marea Britanie, care a izolat bine unele zone din nordul Angliei, sau Franţa care a impus purtarea măştii în exterior în unele spaţii foarte frecventate de populaţie la Paris. 

Astăzi, 10 august, în lume s-au înregistrat 20.103.754 de cazuri de îmbolnăviri și peste 735.000 de decese. Aproape 13 milioane de persoane au fost declarate vindecate.

Citește și:

Un român și prietena sa, “prizonieri” în Noua Zeelandă din cauza pandemiei de coronavirus

Cine e șeful Organizației Mondiale a Sănătății? 10 lucruri despre Tedros Ghebreyesus, omul care l-a enervat pe Donald Trump

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1