Scandal internațional pe vaccinul împotriva coronavirusului. SUA ar avea prioritate

Ultima actualizare:

    China a anunțat că al cincilea vaccin anti-Covid-19 este pregăgit pentru testarea clinicăfoto: Getty
China a anunțat că al cincilea vaccin anti-Covid-19 este pregăgit pentru testarea clinicăfoto: Getty

Scandal uriaș pe tema unui eventual vaccin împotriva noului coronavirus. Ceea ce a circulat la un moment dat ca zvon a fost confirmat de directorul general al producătorului francez Sanofi. Acesta a sugerat că SUA ar putea să fie primul beneficiar în cazul în care ar fi realizat un vaccin care să protejeze împotriva infecției cu noul coronavirus.

Directorul general al Sanofi, Paul Hudson, a sugerat că SUA ar putea să fie primul beneficiar al unui posibil vaccin împotriva coronavirusului realizat de producătorul francez, ceea ce a iscat indignarea guvernului francez și a făcut ca Bruxelles-ul să reacționeze, relatează AFP, citat de Hotnews.

”Vaccinul împotriva Covid-19 trebuie să fie un bun de utilitate publică și accesul său trebuie să fie echitabil și universal”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker.

Pentru premierul francez, Edouard Philippe, ”accesul egal al tuturor la vaccin nu este negociabil”.

Grupul a avertizat cu o zi înainte că SUA probabil ar fi primul beneficiar dacă Sanofi reușește să dezvolte un vaccin, pentru că America a fost prima care să finanțeze cercetarea companiei, a spus Hudson.

Astfel, SUA ar putea beneficia de vaccin cu mai multe zile sau săptămâni înainte, a spus Hudson pentru Bloomberg.

140 de lideri mondiali au cerut tratamente disponibile gratuit pentru toată lumea 

Comentariile lui Hudson subliniază conflictele cu care se confruntă companiile multinaționale și guvernele în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19. Peste 140 de lideri mondiali și experți au semnat o scrisoare deschisă și publicată de Programul Comun al Națiunilor Unite privind HIV/SIDA și de Oxfam joi, cerând un ”vaccin al oamenilor” precum și tratamente care să fie disponibile tuturor gratuit.

Cursa ar putea să lase pe dinafară țările care nu își pot permite dozele, făcându-le vulnerabile în fața deceselor în masă, dezastrului economic, în contextul în care unele țări va avea ca prioritate propria țară.

Astfel, tratamentele experimentale de la Universitatea Oxford vor ajunge mai întâi la britanici înainte ca ele să ajungă în alte părți ale lumii, a avertizat luna trecută Pascal Soriot, CEO AstraZeneca Plc, care va produce vaccinul.

În ceea ce privește cercetarea... un oficial al Sanofi a confirmat că încă mizează pe un vaccin gata în termen de 18 până la 24 de luni, mult mai devreme față de calendarul normal.

În mod normal dezvoltarea unui vaccin durează zece ani, în schimb acum toate fazele sunt accelerate.

Citește și:

Vești bune! Șase maimuțe care au primit un vaccin anti-coronavirus au devenit imune

Dacă vaccinul anti-COVID-19 nu va fi descoperit niciodată? Care sunt scenariile

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net