S-a descoperit animalul care a transmis coronavirusul la oameni. Pangolinul este pe care de dispariție

pangolin.jpg

Pangolinul este animalul care a răspândit coronavirusul
Foto Wikipedia
Citeste tot despre: 

Cercetătorii chinezi care investigează originea animală a epidemiei de coronavirus din China au descoperit că un mamifer pe cale de dispariţie ar fi transmis coronavirusul la oameni.

Cercetătorii chinezi declarat că pangolinul, specie pe cale dispariţie, ar putea fi „veriga lipsă” dintre lilieci şi oameni, scrie The Guardian. Liliecii sunt purtători cunoscuţi ai celei mai noi tulpini de coronavirus, care a infectat cel puţin 31.000 de oameni şi a ucis peste 630 la nivel global, majoritatea cazurilor fiind în China, acolo unde epidemia a început. O analiză genetică a arătat că tulpina virusului era identică în proporţie de 96% cu cea găsită la lilieci. Totuşi, potrivit spuselor lui Arnaud Fontanet, de la Institutul Pasteur din Franţa, boala nu a fost transmisă direct de la lilieci la oameni. „Credem că ar fi fost vorba de un alt animal, un intermediar”, susţine Fontanet, potrivit adevărul.ro.
Epidemia de SARS din 2002, care a implicat o tulpină diferită de coronavirus, a fost transmisă la oameni prin civet, un mamifer de mici dimensiuni, care este considerat o delicatesă în China. Multe animale sunt capabile să transmită viruşi către alte specii, iar aproape toate tulpinile de coronavirus, contagioase pentru oameni, şi-au avut originea de la animale sălbatice. Fontanet consideră că intermediarul a fost „probabil un mamifer”, care aparţine familiei bursucilor, informează The Guardian.
După testarea a peste 1.000 de mostre colectate de la animale sălbatice, cercetătorii de la Universitatea de Agricultură South China au concluzionat că secvenţele genomice de viruşi găsite în pangolini erau identice în proporţie de 99% cu cele descoperite la persoanele infectate cu noul coronavirus, relatează agenţia de ştiri oficială Xinhua.


 

Loading...
 
 

Citește și

  • Staţiunea de schi Contamine Montjoie

    Cinci britanici, între care se numără şi un copil, au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus în Franţa, după ce au fost cazaţi în aceeaşi cabană şi au intrat în contact cu o persoană care a fost în Singapore, a anunţat ministrul Sănătăţii, Agnes Buzyn. Starea celor cinci nu este îngrijorătoare, a menţionat ministrul.

  • Oamenii sunt verificați pe aeroport pentru a se depista dacă au febră

    O femeie în vârstă de 33 de ani din Suceava, întoarsă din China în urmă cu o săptămână, acolo unde lucrează ca profesoară de engleză, a fost suspectă de infecție cu coronavirus și transferată la Iași pentru investigații suplimentare. Din fericire, suspiciunea de coronavirus nu s-a confirmat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1