S-a descoperit adevăratul motiv al scufundării Titanicului! N-a fost aisbergul

titanic.jpg

titanic
Cele mai recente cercetări dovedesc că principala cauză a scufundării Titanicului n-a fost aisbergul
Foto: Getty

Scufundarea Titanicului, una dintre cele mai mari tragedii din istoria modernă, a captat atenția istoricilor și arheologilor timp de generații. De fiecare dată când s-a pătruns mai adânc în abisul unde zace epava celei mai cunoscute nave din lume, s-au făcut noi descoperiri. Recent, se pare că nu aibergul a fost principala cauză a scufundării.

Potrivit noilor descoperiri, se pare că un incendiu izbucnit în buncărele cu cărbuni a cauzat o serioasă avarie în coca vasului, slăbindu-i rezistența. În momentul în care s-a lovit de aiberg, regiunea vulnerabilă a cedat imediat, după cum informează Daily Star.

Rezultatul noilor cercetări au fost relatate în documentarul „Titanic: The New Evidence”, prezentat de jurnalistul Senan Molony, care și-a dedicat 30 de ani din viață investigării scufundării Titanicului.

loading...
Loading...

Citește și

  • Titanic Titanic II

    Compania Blue Star Line a anunțat, în 2012, începerea unui proiect îndrăzneț. Este vorba despre crearea unei copii fidele a celebrului Titanic. Acum, lucrările sunt aproape de final și se anunță lansarea la apă a navei Titanic II în 2018.

  • titanic

    La 104 ani de la naufragiul celui care a fost cel mai mare și mai luxos pachebot din lume la vremea respectivă, Titanicul continuă să fascineze. Iar asta se întâmplă nu doar din pricina tragediei cumplite care i-a marcat destinul chiar la inaugurare. Naufragiul Titanicului este o poveste despre lașitate și eroism, dar și despre diferențele insurmontabile dintre clasele sociale.