Rusia va realiza propriul serial de televiziune despre catastrofa nucleară de la Cernobîl

Ultima actualizare:

    Rusia își dorește să realizeze un serial pe baza catastrofei Cernobîl
Rusia își dorește să realizeze un serial pe baza catastrofei Cernobîl

Serialul "Cernobîl" a devenit cel mai bine notat din istoria IMDB, site-ul american specializat în informaţii din domeniul cinematografiei, devansând "Breaking Bad", "The Wire" sau "Game of Thrones". În ciuda popularităţii, "Cernobîl" nu este pe placul ruşilor care au decis să lanseze propriul serial despre catastrofa din 1986.

Cel mai recent serial de succes al postului de televiziune HBO, care spune povestea celei mai grave catastrofe nucleare civile din istorie şi consecinţele ei, arată responsabilitatea liderilor şi a autorităţilor sovietice în explozie, în special maniera în care puterea din epocă a căutat întâi să ascundă accidentul, în ciuda riscurilor la care a fost supusă populaţia. 

Serialul nu le-a plăcut ruşilor care au decis să lanseze propriul serial despre catastrofa nucleară, a anunţat canalul de televiziune NTV.

Scenariul noului serial va fi diferit de versiunea HBO, pentru că intenţionează să arate că CIA, agenţia americană de informaţii, a fost implicată în accident. 

Aleksei Muradov, care a fost desemnat să realizeze serialul, a afirmat că acesta va povesti "ceea ce s-a întâmplat cu adevărat" la Cernobîl. 

"Există o teorie potrivit căreia americanii s-au infiltrat în centrala nucleară de la Cernobîl. Mulţi istorici nu refuză posibilitatea ca, în ziua exploziei, un agent de informaţii duşman să fi lucrat la centrală", a afirmat realizatorul într-un interviu transmis de BBC. 

Potrivit The Hollywood Reporter, ministerul rus al Culturii va finanţa o parte a creaţiei din acest serial de până la 460.000 de dolari, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net