Rusia promite lansarea unui vaccin împotriva COVID-19 până la finalul anului. De ce sunt îngrijorați cercetătorii

Ultima actualizare:

    Rusia promite să lanseze pe piață un vaccin anti COVID-19 până la sfârșitul anului Sursă foto: Arhivă Click!
Rusia promite să lanseze pe piață un vaccin anti COVID-19 până la sfârșitul anului Sursă foto: Arhivă Click!

Rusia dă asigurări luni că va fi, în curând, în măsură să producă sute de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 şi ”mai multe milioane” de doze de la începutul anului.

Ministrul rus al Comerţului Denis Manturov a dat asigurări că trei întreprinderi biomedicale urmează să fie în măsură să producă, încă din septembrie - în mod industrial - un vaccin dezvoltat de Laboratorul de Cercetare în Epidemiologie şi Microbiologie Nikolai Gamaleia.

”Potrivit primelor estimări am putea furniza încă de anul acesta câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună, iar apoi până la mai multe milioane, la începutul anului viitor”, a declarat el pentru agenţia publică rusă de presă Tass.

Rusia lucrează de luni de zile, la fel ca numeroase alte ţări din lume, la mai multe proiecte de vaccin împotriva COVID-19.

Un al doilea prototip de vaccin împotriva covid-19 este conceput la Centrul de stat de Cercetare Vektor, în Siberia, iar primele doze sunt aşteptate în octombrie, potrivit autorităţilor.

Rusia, a patra cea mai afectată țară de COVID-19

Rusia, a patra cea mai afectată ţară din lume de pandemie după Statele Unite, Brazilia şi India, şi-a exprimat încă din aprilie voinţa de a se afla între primele ţări, dacă nu prima, care creează un vaccin împotriva SARS-CoV-2. Pe de altă parte,

cercetătorii s-au arătat îngrijorați faţă de rapiditatea cu care sunt puse la punct vaccinuri ruseşti, apreciind că unele etape pot fi sărite în vederea accelerării activităţii, la presiunea autorităţilor.

Rusia nu a publicat până acum vreun studiu detaliat al rezultatelor testelor care să permită să se stabilească eficienţa produselor pe care afirmă că le-a dezvoltat.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net