Românii care călătoresc în Spania, obligați să prezinte un test negativ pentru Covid-19

spania-coronavirus.jpg

semn interzis spania coronavirus
Spania a introdus România pe lista țărilor ai căror cetățeni trebuie să prezinte la graniță rezultatul negativ al unui test de Covid-19
foto: Shutterstock

Românii care călătoresc în Spania sunt obligaţi de luni să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care să fie făcut cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol. La sosirea în Regatul Spaniei, autorităţile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză.

”Începând cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol. Potrivit listei în vigoare la acest moment, România se regăseşte printre statele care vor fi vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2”, potrivit MAE, citat de News.ro.

Românii trebuie să completeze și un formular privind starea de sănătate

De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Regatul Spaniei, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. În cazul în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat. Având în vedere noile condiţii, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

La sosirea în Regatul Spaniei, autorităţile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele şi prenumele călătorului, datele documentului de identitate naţional sau al paşaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unităţii medicale care a realizat testul şi rezultatul negativ al testului.

Citește și:

Lista țărilor care ne-au impus restricții de călătorie. Unde îți trebuie test Covid și unde se impune carantina

Ce măsuri a impus Spania în lupta cu pandemia de Covid-19

Guvernul central spaniol a decretat, începând cu 26 octombrie 2020, starea de urgenţă pe întreg teritoriul Spaniei. Printre măsurile impuse de starea de urgenţă se regăsesc următoarele:  

  • Restricţionarea circulaţiei în intervalul orar 23:00-6:00, cu posibilitatea decalării sau prelungirii acestui program cu o oră, decizie care rămâne la latitudinea fiecărei comunităţi autonome. Insulele Canare sunt exceptate de la măsura privind limitarea circulaţiei pe fondul evoluţiei epidemiologice favorabile din această regiune (incidenţă de sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori).
  • Reuniunile pe întreg teritoriul Spaniei se limitează la un număr de maxim 6 persoane.
  • Comunităţile autonome pot decide închiderea perimetrală a regiunii sau a municipiilor, precum şi limitarea intrărilor şi a ieşirilor în fiecare regiune.
Loading...
 
 

Citește și

  • Formularul electronic pentru accesul prin unicul punct al frontierei bulgaro-elene deschis turiştilor, cel de la Promachonas, nu mai e disponibil până marţi, astfel că cei care nu l-au completat deja vor trebui să-şi amâne călătoria pentru miercuri, au anunţat sâmbătă, autorităţile elene. De asemenea, au precizat ce date trebuie să conţină certificatul pentru testul negativ la COVID-19 solicitat turiştilor, precum şi condiţiile în care trebuie făcut testul.

  • Toţi cetăţenii care intră în Serbia din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord trebuie să aibă. începând de sâmbătă, un test PCR negativ făcut cu mai puţin de 48 de ore înainte. Comform MAE, copiii sub 12 ani nu trebuie să precinte un astfel de test, dacă părinţii prezintă teste valabile. De asemenea, măsură nu se aplică nici în cazul membrilor echipajelor de transport rutier de marfă aflate în tranzit, dacă durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depăşeşte 12 ore şi nici al personalului diplomatic şi consular acreditat în Republica Serbia şi al personalului organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii lor de familie, posesori ai cărţilor de identitate specifice emise de autorităţile sârbe competente.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1