România va trimite ajutor de urgenţă pentru Australia

Ultima actualizare:

    AUSTRALIA. Hectare întregi de vegetaţie au fost transformate în scrum pe întreg teritoriul AustralieiFoto: EPA-EFE
AUSTRALIA. Hectare întregi de vegetaţie au fost transformate în scrum pe întreg teritoriul AustralieiFoto: EPA-EFE

Mecanismul de Protecţie Civilă fost activat, luni seară, în Uniunea Europeană, ca urmare a incendiilor generalizate din Australia. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, l-a informat pe premierul Ludovic Orban, iar preşedintele Klaus Iohannis a dispus acordarea de ajutoare de urgenţă.

”La nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecţie Civilă (EUCPM), ca urmare a incendiilor generalizate din Australia. Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situaţii de Urgenţă al Uniunii Europene (ERCC) a lansat în această  seară un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziţie pentru a fi dislocate în vederea intervenţiei în Australia”, a transmis, luni seară, printr-un comunicat, Ministerul Afacerilor Interne. Sursa citată a precizat că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, l-a informat pe premierul Ludovic Orban care a dispus transmiterea informaţiilor referitoare la resursele umane şi logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia.

25 de persoane decedate în urma incendiilor

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost informat cu privire la resursele de care dispune ţara noastră şi a transmis ca, în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp”, se mai arată în comunicat. Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, la nivelul Uniunii Europene va fi constituită o rezervă de forţe de intervenţie şi salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziţie de ţările ce deţin capacităţi în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parţial, în funcţie de necesităţi şi de evoluţia situaţiei din acest stat. Incendiile din Australia au provocat deja moartea a 25 de persoane. Zeci de alte persoane sunt date dispărute, mai mult de 1.300 de case au ars. O suprafaţă de două ori mai mare decât Belgia a ars.

Citește și:

Incendiile din Australia ne lasă fără vară?

Planeta a luat-o razna. Incendii în Australia, inundaţii şi tornade în Europa şi SUA

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net