Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte să predea puterea prinţului Charles. Ce se va întâmpla după moartea acesteia?

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a, împreună cu moştenitorul tronului, prinţul CharlesFoto: GuliverGetty Images
Regina Elisabeta a II-a, împreună cu moştenitorul tronului, prinţul CharlesFoto: GuliverGetty Images

Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte să predea tronul prinţului Charles în viitorii doi ani. Presa britanică prezintă ce se va întâmpla dacă aceasta se va stinge din viaţă.

Regina Elisabeta a II-a (93 de ani) se pregăteşte să renunţe la putere în favoarea fiului său, prinţul Charles(70 de ani) în următorii doi ani, potrivit expertului regal Phil Dampier. Pe parcursul acestei perioade, ea ar putea să predea „majoritate din îndatoriri” moştenitorului tronului. Se prezice că Regina îi va permite prinţului Charles să fie Rege întru toate, în afară de titlu, când va împlini vârsta de 95 de ani. Elisabeta a II-a îşi va păstra titlul de Regină, iar Prinţul Philip, de 98 de ani, va fi numit Gardian al Reginei. „Tot ea va fi Regină, dar prinţul Charles va prelua majoritate din îndatoriri. El a început să facă acest lucru deja”, spune Dampier.

Motivul pentru care regina Elisabeta a II-a nu va renunţa niciodată la tron în favoarea lui Charles

Știați că Regina Elisabeta a II-a și Prințul Charles au și sânge românesc? Cine era stră-străbunica lor

Ce se va întâmpla dacă Regina moare

Regina Elisabeta a II-a pare că este longevivă, arată foarte bine, însă nimeni nu este nemuritor. Aşa că presa britanică dezvăluie ce se va întâmpla în caz că aceasta va înceta din viaţă. Dacă Regina moare, va urma o perioadă de 12 zile de doliu naţioal. Dat fiindcă Elisabeta a II-a este pe tron de 65 de ani, în majoritate, britanicii o ştiu ca singurul lor monarh de când s-au născut. După moartea ei, imnul naţional se va schimba în „God Save the King”, din “Her Majesty” în “His Majesty”, monedele şi bancnotele vor fi redesenate. Vor fi făcute şi schimbări de titluri în familia regală. Camilla ar putea deveni Regină consoartă, deşi publicul nu ar vedea cu ochi buni această numire. Prinţul William va deveni prinţ de Wales, Kate Middleton ar putea deveni în fine prinţesă. Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte să predea tronul prinţului Charles. 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net