Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care împiedică un Brexit fără acord

regina-elisabeta-boris-parlament.jpg

Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care împiedică un Brexit fără acord
Foto: Getty

Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care împiedică ieșirea Marii Britanii din UE fără acord. Această lege îl împiedică pe premierul conservator Boris Johnson să retragă Regatul Unit din Uniunea Europeană fără un acord pe 31 octombrie 2019.

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, și-a dat acordul formal pentru promulgarea unui proiect de lege ce are drept scop evitarea producerii unui Brexit fără acord, informează agenția de știri Reuters, citată de Mediafax.

Membrii Camerei Comunelor din Parlamentul de la Londra au aprobat la începutul lunii septembrie, cu 327 de voturi, un proiect de lege menit să evite ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord.

Legea pe care Johnson o numeşte „legea capitulării”, pentru că estimează că UE nu le va mai face nicio concesie britanicilor ştiind că aceştia nu vor putea ieşi din UE fără un acord, îl obligă pe şeful guvernului de la Londra să ceară o nouă amânare a Brexit-ului până la 31 ianuarie 2020, dacă, până la 19 octombrie, premierul nu reuşeşte să obţină un nou acord cu UE sau nu primeşte aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord.

Totuşi Boris Johnson, aflat luni într-o vizită la Dublin, a apreciat că încă este posibilă încheierea unui nou acord privind Brexitul înaintea datei limită de 31 octombrie. Guvernul condus de Boris Johnson va suspenda Parlamentul la finalul şedinţei de luni după ce va încerca să obţină din nou convocarea de alegeri anticipate, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic, potrivit Digi 24. 

Purtătorul de cuvânt a adăugat că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari pentru a fi de acord cu convocarea de alegeri anticipate, după ce în urmă cu câteva zile membrii Camerei Comunelor au respins o astfel de propunere.

Iniţiativa de suspendare a Parlamentului până pe 14 octombrie a fost aspru criticată de parlamentarii britanici. Noul prim-ministru spune că vrea să scoată Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu sau fără un acord cu blocul.

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1