Regele Malaeziei a renunțat la tron după ce s-a însurat cu o fostă Miss

muhammad-malaezia.jpg

muhammad v al malaeziei
Muhammad V al Malaeziei a renunțat la tron după ce au apărut imagini cu el și cu noua lui soție
foto: EPA

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Regele Malaeziei, Muhammad V, a abdicat duminică, 6 ianuarie. Este prima oară când un monarh al acestei țări renunță la tron înainte de încheierea mandatului de cinci ani, transmite Reuters, citat de Hotnews.

Muhammad V nu a precizat care este motivul pentru care renunță la tron. Decizia are efect imediat, iar noul rege va fi ales printr-un vot în Consiliul Conducătorilor, compus de reprezentanți ai celor nouă case regale ale Malaeziei.
Renunțarea la tron vine la mai puțin de o săptămână după ce regele revenise la îndatoririle sale, după o pauză de două luni pentru care a invocat motive medicale.
În decembrie, pe rețelele sociale, au apărut imagini care îl arătau pe rege, 49 de ani, căsătorindu-se cu o fostă Miss Moscova, în vârstă de 25 de ani. Palatul Regal a refuzat să răspundă la întrebări privind fotografiile și informațiile despre nuntă.

Malaezia este un stat cu monarhie constituţională electivă. Regele, Yang di-Pertuan Agong, este ales din cinci în cinci ani sau în momentul în care postul devine vacant, de către un consiliu special.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5