Regele Malaeziei a renunțat la tron după ce s-a însurat cu o fostă Miss

muhammad-malaezia.jpg

muhammad v al malaeziei
Muhammad V al Malaeziei a renunțat la tron după ce au apărut imagini cu el și cu noua lui soție
foto: EPA
Citeste tot despre: 

Regele Malaeziei, Muhammad V, a abdicat duminică, 6 ianuarie. Este prima oară când un monarh al acestei țări renunță la tron înainte de încheierea mandatului de cinci ani, transmite Reuters, citat de Hotnews.

Muhammad V nu a precizat care este motivul pentru care renunță la tron. Decizia are efect imediat, iar noul rege va fi ales printr-un vot în Consiliul Conducătorilor, compus de reprezentanți ai celor nouă case regale ale Malaeziei.
Renunțarea la tron vine la mai puțin de o săptămână după ce regele revenise la îndatoririle sale, după o pauză de două luni pentru care a invocat motive medicale.
În decembrie, pe rețelele sociale, au apărut imagini care îl arătau pe rege, 49 de ani, căsătorindu-se cu o fostă Miss Moscova, în vârstă de 25 de ani. Palatul Regal a refuzat să răspundă la întrebări privind fotografiile și informațiile despre nuntă.

Malaezia este un stat cu monarhie constituţională electivă. Regele, Yang di-Pertuan Agong, este ales din cinci în cinci ani sau în momentul în care postul devine vacant, de către un consiliu special.

Loading...

Citește și