Redeschiderea şcolilor nu a dus la o creştere a cazurilor de Covid-19

scoala-coronavirus.jpg

elevi cu masca la scoala
Elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate
foto: Shutterstock

Deși se credea că reintrarea copiilor în colectivitatea va duce la o creștere a numărului de îmbolnăviri, iată că acest fapt s-a dovedit a nu fi adevărat. Reînceperea şcolilor în 22 de ţări europene nu a dus la vreo creştere semnificativă a infecţiilor de coronavirus în rândul copiilor, părinţilor sau personalului, s-a spus la o videoconferinţă a miniştrilor Educaţiei din toată Uniunea Europeană, scrie publicația The Guardian.

Acum când în Marea Britanie sunt discuţii privind eventualele riscuri implicate de o întoarcere a copiilor în clase, unele state membre planifică cursuri de vară pentru a-i ajuta pe elevii aflaţi în situaţii dezavantajate. Din cele 22 de ţări în care şcolile şi-au reluat cursurile în etape, în ultima lună, 17 au permis întoarcerea copiilor doar în grădiniţe, şcoli primare şi anii finali ai ciclului gimnazial, într-o încercare de ridicare a restricţiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, arată The Guardian.

Redeschiderea şcolilor nu a dus la o creştere a cazurilor de Covid-19

Numai 20 de ţări au asigurat condiţii pentru ca elevii care termină liceul să poată da examenele, deşi în formate amendate. Totuşi, cele mai multe școli redeschise şi-au putut relua activitatea doar pentru două săptămâni. Acest fapt a determinat-o pe Blaženka Divjak, ministru al Educaţiei din Croaţia, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, să sugereze că este necesar ca rezultatele pozitive să fie tratate cu oarecare prudenţă.

Informarea despre starea lucrurilor în cele 27 de state membre UE s-a făcut în timp ce ministrul francez al Educaţiei le-a spus părinţilor că este un risc mai mare să-şi ţină acasă copiii, decât să-i trimită la şcoala, acum când s-a ieşit din izolarea strictă.

Aproximativ 145.000 de elevi din clasele inferioare din 4.000 de gimnazii din zonele verzi erau aşteptaţi să revină în sălile de clasă luni.

Citește și: 

Câte cazuri de Covid-19 au fost diagnosticate în școlile din Franța de la redeschiderea acestora

Aşa arată şcoala în timpul epidemiei. Ce reguli trebuie să urmeze elevii din Germania

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1