Redeschiderea şcolilor nu a dus la o creştere a cazurilor de Covid-19

Ultima actualizare:

    Elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spatefoto: Shutterstock
Elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spatefoto: Shutterstock

Deși se credea că reintrarea copiilor în colectivitatea va duce la o creștere a numărului de îmbolnăviri, iată că acest fapt s-a dovedit a nu fi adevărat. Reînceperea şcolilor în 22 de ţări europene nu a dus la vreo creştere semnificativă a infecţiilor de coronavirus în rândul copiilor, părinţilor sau personalului, s-a spus la o videoconferinţă a miniştrilor Educaţiei din toată Uniunea Europeană, scrie publicația The Guardian.

Acum când în Marea Britanie sunt discuţii privind eventualele riscuri implicate de o întoarcere a copiilor în clase, unele state membre planifică cursuri de vară pentru a-i ajuta pe elevii aflaţi în situaţii dezavantajate. Din cele 22 de ţări în care şcolile şi-au reluat cursurile în etape, în ultima lună, 17 au permis întoarcerea copiilor doar în grădiniţe, şcoli primare şi anii finali ai ciclului gimnazial, într-o încercare de ridicare a restricţiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, arată The Guardian.

Numai 20 de ţări au asigurat condiţii pentru ca elevii care termină liceul să poată da examenele, deşi în formate amendate. Totuşi, cele mai multe școli redeschise şi-au putut relua activitatea doar pentru două săptămâni. Acest fapt a determinat-o pe Blaženka Divjak, ministru al Educaţiei din Croaţia, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, să sugereze că este necesar ca rezultatele pozitive să fie tratate cu oarecare prudenţă.

Informarea despre starea lucrurilor în cele 27 de state membre UE s-a făcut în timp ce ministrul francez al Educaţiei le-a spus părinţilor că este un risc mai mare să-şi ţină acasă copiii, decât să-i trimită la şcoala, acum când s-a ieşit din izolarea strictă.

Aproximativ 145.000 de elevi din clasele inferioare din 4.000 de gimnazii din zonele verzi erau aşteptaţi să revină în sălile de clasă luni.

Citește și: 

Câte cazuri de Covid-19 au fost diagnosticate în școlile din Franța de la redeschiderea acestora

Aşa arată şcoala în timpul epidemiei. Ce reguli trebuie să urmeze elevii din Germania

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net