Record absolut de infectări zilnice în SUA! Peste 80.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

coronavirus-sua.jpg

Coronavirus România
SUA se confruntă cu un nou val de infectări
Foto: AFP

Cazurile de coronavirus au atins un nou record zilnic în SUA, care se confruntă cu un val reînnoit de infecții. Citând date de la autoritățile locale de sănătate de stat, Covid Tracking Project a raportat 83.010 cazuri noi vineri (23 ctombrie)

Chirurgul general al SUA, Jerome Adams. a precizat că numărul internărilor în spital este în creștere, dar ratele mortalității scad datorită îngrijirii mai bune a pacienților. Acest nou val de infectări cu Covid-19 vine în timp ce giganții farmaceutici AstraZeneca și Johnson & Johnson reiau studiile de vaccinare din SUA după aprobarea autorităților de reglementare. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, de asemenea, că țările din emisfera nordică se află într-un „moment critic” al pandemiei, relatează BBC.

"Următoarele câteva luni vor fi foarte dure, iar unele țări se află pe o cale periculoasă", a declarat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus. Potrivit Covid Tracking Project, aproape 8,5 milioane de cazuri de coronavirus au fost raportate în America de când a început pandemia. Creșterea zilnică de vineri a depășit cu peste 6.000 de cazuri înregistrarea anterioară a proiectului de urmărire de 76.842 pe 17 iulie.
 

Loading...
 
 

Citește și

  • Bilanţul global al deceselor provocate de Covid-19 a trecut de 3,2 milioane, în timp ce numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 în lume este de peste 156,7 milioane. India este în plin dezastru epidemiologic!

  • medic și pacientă cu covid în spital

    Puțin peste 144.000 de români infectați cu SARS-CoV-2 sunt, oficial, declarați vindecați. În realitate, cei mai mulți încă suferă de pe urma acestui ciudat și imprevizibil virus. Urmările pe care le-a lăsat boala în organism, chiar și la cei care au avut simptome ușoare, se pot observa mult timp de la teoretica vindecare. Problema poartă numele de „sindrom post-Covid” și este pe cât de neplăcută, pe atât de periculoasă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1