Reacția Ucrainei, după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul companiei Ukraine Airlines

Ultima actualizare:

    Avionul s-a prăbușit la doar câteva minute după decolareFoto: AFP
Avionul s-a prăbușit la doar câteva minute după decolareFoto: AFP

Șapte țări își plâng morții, după ce un avion de pasageri aparținând companiei Ukraine Airlines a fost doborât din greșeală de armata iraniană. Ucraina aşteaptă o investigaţie completă, compensaţii şi asumarea totală a răspunderii.

Iranul a recunoscut sâmbătă dimineaţă că a doborât din greşeală avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor, la patru zile de la tragedia care a șocat o lume întreagă. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre greșeala impardonabilă a Iranului.

„Iranul a pledat vinovat!”

„Iranul a pledat vinovat în cazul prăbuşirii avionului ucrainean. Dar insistăm în privinţa unei asumări complete a vinovăţiei. Ne aşteptăm ca Iranul să dea asigurări că este dispus să facă o investigaţie completă şi deschisă, să aducă în justiţie responsabilii, să înapoieze trupurile celor decedaţi, să plătească compensaţii şi să transmită scuze prin canalele diplomatice”, a spus Zelenski într-o conferință de presă, potrivit news.ro

Majoritatea celor decedaţi în urma doborârii avionului erau cetăţeni iranieni şi canadieni.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la câteva minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net