Reacția lui William și Harry când au aflat că Prințesa Diana a murit. Tatăl lor le-a dat vestea

harry_11.jpg

harry william
Harry și William au vorbit pentru prima dată despre mama lor
Foto: captură video

Luna aceasta se împlinesc 20 de ani de la moartea Prințesei Diana. Vestea a șocat și îndoliat o lume întreagă, mai ales pentru că popularitatea "Prințesei inimilor" depășise de multă vreme granițele Regatului Unit. Un documentar care comemorează evenimentul și celebrează viața celei căreia a fost Lady Di a fost realizat de BBC și urmează să apară pe post în câteva zile.

Fiii Dianei, William și Harry, acum bărbați maturi, aveau la acea vreme doar 15, respectiv 12 ani. Aceștia au acceptat să stea de vorbă cu producătorii documentarului despre momentele din acele zile de-a dreptul tragice. Vestea morții mamei lor le-a fost dată de tată, de Prințul Charles. "Unul dintre cele mai grele lucruri pe care trebuie să le facă un părinte este să le spună copiilor că celălalt părinte a murit. A fost alături de noi și a încercat să facă tot ce a putut pentru a se asigura că ne simțim protejați, chiar dacă și el trecea prin aceeași durere adâncă", a povestit Harry, citat de Daily Mail.

Prințul a adăugat și că prima sa reacție la auzul veștii care i-a schimbat viața pentru totdeauna a fost neîncrederea. Pur și simplu nu putea realiza sau accepta că mama lui nu mai este.

În ceea ce-l privește pe William, cu trei ani mai mare, lucrurile nu au stat prea diferit: "Am fost amețit, dezorientat și foarte confuz. Îmi amintesc că mă simțeam complet amorțit și mă întrebam continuu: «De ce eu? Ce am făcut?»".

diana_si_charles_2.jpg

printesa diana printul charles
Prințesa Diana și Prințul Charles nu au avut o căsnicie fericită, cum s-ar fi așteptat mulți
Foto: Getty

 

În filmul în care apar membri ai familiei Dianei, dar și fostul prim-ministru Tony Blair, cei doi prinți, William și Harry, îi iau apărarea Reginei Elisabeta a II-a, care a fost blamată public că a ținut familia la Castelul Balmoral, în Scoția, zile întregi după moartea Dianei.  "Cred că a fost o decizie foarte dificilă a bunicii mele. A fost împărțită între rolul de regină și cel de bunică a noastră", a spus William.

Momentul în care s-au întors în Londra a fost un altul care i-a bulversat pe cei doi copii. "Oamenii ne trăgeau de mâini în toate părțile. Nu judec pe nimeni pentru asta, bineînțeles, dar momentele acelea au fost de-a dreptul șocante. Oamenii țipau, plângeau, aveau mâinile umede din cauza lacrimilor pe care și le șterseseră înainte să ne strângă mâinile", a rememorat Harry.

william.jpg

william
Prințul William mărturisește că i-a luat 20 de ani să poată vorbi despre moartea mamei sale
foto: Hepta

 

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1