Putin anunță că Rusia are primul vaccin anti-COVID din lume: "Una dintre fiicele mele s-a vaccinat". Ce reacții a avut tânăra

vladimir-putin-gettyimages-1019187888.jpg

Vladimir Putin
foto: Guliver / GettyImages

Vladimir Putin a anunţat, în cadrul unei videoconferinţe cu membrii guvernului, transmisă în direct de televiziunile ruseşti, că Rusia a dezvoltat „primul” vaccin împotriva noului coronavirus, scrie AFP.

"În această dimineaţă, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat pentru prima oară în lume. Una dintre fiicele mele şi-a făcut acest vaccin, aşa că, din această perspectivă, a luat parte la experimente", a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni a guvernului său, asigurând că vaccinul rusesc este eficient, a trecut toate testele necesare şi permite obţinerea unei imunităţi durabile la COVID-19.
Agenţiei de presă Interfax, citată de Agerpress, scrie că fata lui Vladmir Putin a făcut puţină febră, 38 de grade Celsius, după primul vaccin inoculat, iar temperatura sa a coborât la puţin peste 37 de grade Celsius a doua zi.

katherina-putin-fata-mai-mica-a-lui-vladimir_putin.jpg

Katherina Putin, fata cea mică a lui Vladimir Putin
Katherina este al doilea copil al lui Vladimir Putin

"După cea de-a doua injecţie, a doua vaccinare, temperatura i-a crescut de asemenea puţin, dar pe urmă a revenit la normal. În prezent, ea se simte bine', iar concentraţia de anticorpi necesari împotriva coronavirusului este mare", a spus preşedintele rus, fără a preciza care dintre cele două fiice ale sale şi-a injectat vaccinul, Maria sau Ekaterina.

maria-vorontsova.jpg

Maria Vorontsova
Maria Vorontsova este fiica cea mare a lui Vladimir Putin
Foto: thesun.co.uk

Primii în Rusia vor fi vaccinaţi medicii şi profesorii

Acest vaccin va fi pus în circulaţie de la 1 ianuarie 2021, potrivit Registrului naţional al medicamentului de pe lângă Ministerul Sănătăţii din Rusia, consultat de agenţiile de presă ruse.
Ministrul sănătăţii rus Mihail Muraşko a declarat că testarea vaccinului a demonstrat eficienţă şi o siguranţă ridicată a preparatului, conform Interfax. El a mai spus că primii în Rusia vor fi vaccinaţi medicii şi cadrele din învăţământ. Rusia a asigurat în ultimele săptămâni viitoarea producţie de mii de doze de vaccinuri împotriva noului coronavirus şi 'câteva milioane' de la începutul anului viitor.

Citește și:

Fiica secretă a lui Vladimir Putin, interviu rar! Vrea să vindece cancerul

Cum arată copiii lui Vladimir Putin și cine sunt femeile din viața președintelui Rusiei

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1