Prinţul Philip, implicat într-un accident rutier! Cum se simte soțul Reginei Marii Britanii

printul-philip-accident-rutier.jpg

Soțul Reginei Marii Britanii a fost implicat într-un accident rutier
Foto Getty Images

Momente de panică pentru membrii Casei Regale Britanice! Prinţul Philip, în vârstă de 97 de ani, a fost victima unui accident rutier produs, miercuri, 16 ianuarie, în apropierea proprietăţii regale de la Sandringham. Ducele de Edinburgh se afla la volanul maşinii în momentul în care a intrat în coliziune cu un alt participant la trafic.

Prinţul consort britanic, Philip, a fost implicat într-un accident rutier, dar a scăpat nevătămat, anunţă Palatul Buckingham, citat de presa britanică. Aceeași sursă a transmis, de asemenea, că prinţul Philip, duce de Edinburgh, se alfa la volanul unui Range Rover şi a încercat să intre pe drumul A149, unde s-a lovit cu un alt vehicul. Potrivit martorilor, autoturismul Prinţului consort s-a răsturnat în urma impactului. Prinţul a fost ajutat să iasă din vehicul, fiind conştient, dar în stare de şoc.

Prinţul Philip, implicat într-un accident rutier

Având în vedere vârsta înaintată a soțului Reginei Elisabeta a II-a, poliţia din Norfolk s-a deplasat de urgenţă la faţa locului. Ducele a fost examinat de un doctor care s-a deplasat pe proprietatea Sandringham. Prinţul Philip a petrecut la Sandringham Crăciunul împreună cu Regina şi după sărbătorile de iarnă a decis să mai rămână puţin. Purtătorul de cuvânt la Buckingham Palace a declarat la închiderea ediţiei că „Ducele e în afara oricărui pericol”. În prezent, autorităţile britanice anchetează circumstanţele producerii accidentului. Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia din Norfolk, pasagerii celeilalte maşini implicate în nefericitul incident au fost trataţi pentru răni minore.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, 71 de ani de mariaj

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul consort au reușit să rămână împreună chiar și după câteva decenii! Căsătorindu-se de tineri, cei doi monarhi s-au cunoscut pe vreme când erau doar niște copii. Elisabeta a II-a l-a cunoscut pe Prințul Philip pe vremea când avea doar 13 ani și statut de Prințesă, la nunta verișoarei sale, Prințesa Marina a Greciei. Între Majestatea Sa și viitorul ei soț a fost dragoste la prima vedere, cei doi corespondând pe perioada adolescenței.

Ulterior, Regele George al VI-lea, tatăl actualei Regine, și-a dat acordul pentru ca cei doi tineri să se căsătorească, însă numai când tânăra Elisabeta ar fi împlinit 21 de ani. Iată că peste 71 de ani, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip sunt tot împreună, ajungând la performanța de a forma unul dintre cele mai longevive cupluri.

Loading...

Citește și

  • Ziua de 20 noiembrie este una extrem de specială în familia regală britanică! În urmă cu 71 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a îmbrăcat rochia de mireasă la această dată, căsătorindu-se cu Philip Mountbatten, Duce de Edinburgh pe atunci. Iată cum s-a desfășurat povestea lor de iubire din care au rezultat4 copii, 8 nepoți, 7 strănepoți, dar și cum arăta Elisabeta a II-a, pe vremea când purta titlul de „Prințesă”.

  • portret de familie de la nunta printesei eugenie

    Cea mai recentă nuntă din familia regală britanică a fost scena unei reconcilieri așteptate de 26 de ani. Totul a ieșit la iveală în momentul în care Palatul Buckingham a făcut publice pozele de familie realizate imediat după nunta Prințesei Eugenie și în care Prințul Philip apare lângă mama miresei, Sarah Ferguson.