Prințul Harry va purta verighetă după nuntă sau va face la fel ca prințul William?

Ultima actualizare:

    Prințul Harry și Meghan Markle au chemat la nunta lor peste 2.600 de persoaneFoto: Getty
Prințul Harry și Meghan Markle au chemat la nunta lor peste 2.600 de persoaneFoto: Getty

Când prințul Harry și Meghan Markle și-au anunțat logodna, în noiembrie 2017, toate privirile au fost ațintite asupra fotografiilor oficiale și, bineînțeles, asupra inelului de logodnă al actriței, împodobit cu trei diamante. Acum, toată lumea se întreabă dacă prințul va purta verighetă după nuntă sau va face la fel ca fratele său.

Nunta prințului Harry cu actrița americană Meghan Markle va fi, cu siguranță, evenimentul lunii mai. Ceremonia este programată pe 19 mai, la capela St. George a castelului Windsor. Cum toată povestea este puțin atipică, mireasa fiind la a doua căsătorie, e de așteptat ca prințul Harry să se abată și de la tradiția nepurtării verighetei.

În Marea Britanie, nu e deloc un lucru obișnuit ca bărbații din familia regală ori din rândul aristocrației să poarte verighetă. E drept că prințul Charles poartă, însă prințul Philip și prințul William nu au pe deget niciun inel.

”În 2011, înainte de nunta prințului William, Casa Regală a transmis că, având în vedere alegerea personală a prințului de a nu purta bijuterii, acesta nu va purta nici verighetă”, explică pentru Huffington Post expertul în tradiții nupțiale Anne Chertoff.

Decizia de a nu purta verigheta nu reprezintă, așadar, semnul unor probleme în căsnicie. Prințul Philip nu a fost văzut niciodată, în cei 70 de ani de căsnicie, cu vreun inel de deget.


    Kate Middleton și prințul William, alături de primii lor doi copiiFoto detaliu
Kate Middleton și prințul William, alături de primii lor doi copiiFoto detaliu

Se pare că, pentru bărbații britanici, obiceiul de a purta verighetă este destul de recent, înainte de Cel de-al Doilea Război Mondial cei mai mulți preferând să nu o facă.

E posibil însă ca prințul Harry să se poziționeze împotriva curentului și să poarte verighetă. ”Probabil că Meghan va dori acest lucru”, este de părere William Hanson, expert în eticheta britanică.

Kristen Meinzer, gazda podcastului ”When Meghan Met Harry”, crede, de asemenea, că Meghan ”își va convinge soțul să poarte verighetă, pur și simplu pentru că este americancă”.

”Meghan este obișnuită cu tradițiile americane, iar acestea spun că și bărbații poartă verighetă, nu doar femeile. În plus, Meghan este feministă, iar ideea de a purta un inel care să spună că e «luată», în vreme ce soțul ei refuză să facă același lucru, nu prea se potrivește cu convingerile ei”, este de părere Meinzer.

Nu ne rămâne, așadar, decât să urmărim cu atenție dacă, la 19 mai, prințul harry va ieși din capela St. George cu verigheta pe deget.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net